bezár
 

art&design

2024. 02. 20.
Online kiállításon is John Sadovy 1956-os fotói
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Online kiállításon is John Sadovy 1956-os fotói Új, online kiállításként is elérhetőek John Sadovy fényképei az 1956-os magyar forradalom napjaiból - közölte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) kedden az MTI-vel.

Mint a közleményben felidézik, az MNM és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, együttműködésben a fotós két lányával, Liza Jane Sadovyval és Yvonne Sadovy de Mitchesonnal, másolati fényképkiállításon mutatott be válogatást John Sadovy 1956-ban készített felvételeiből tavaly október 21-e és december 10-e között a múzeum Kupolatermében.

A Szabadságharcosok között - John Sadovy fényképei az 1956-os magyar forradalom napjaiból című, nyolcvanöt történelmi felvételt bemutató időszaki kiállításhoz elkészült egy online tárlat, amelyet Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ munkatársai állítottak össze.

A különleges fotók sok leírással és információval együtt a Nemzeti Múzeum honlapján a virtuális kiállítások között, a MuseuMap Gallery-n pedig a Kiállítások menüpontban, az online kiállítások oldalon láthatók magyar és angol nyelven.

John Sadovy (1925-2010), a Life című amerikai képes hetilap számára tudósító, cseh származású fotóriporter 1956. október 29-e és november 1-e között volt szemtanúja és krónikása az október 23-án kitört magyarországi forradalom eseményeinek.

A fotóriporter világhírűvé vált képei mellett több olyan, Magyarországon korábban be nem mutatott felvétel látható az online kiállításban is, amely bepillantást enged a szabadságharcosok tűzszünet alatti életébe, valamint egy ausztriai menekülttáborban várakozó magyarok világába.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés