bezár
 

film

2024. 02. 26.
Hogyan nézheted meg premier előtt a Kék Pelikant?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Április 4-én érkezik a hazai mozikba Csáki László első animációs mozifilmje, a Kék Pelikan. A történet néhány barátról szól, akik hamisított jegyekkel utaztak Nyugatra a kilencvenes években – ha neked is van hasonló történeted, most premier előtt megnézheted a filmet az Umbrella Entertainment és a JUNO11 Distribution közös „Sztoriért mozi” játékának köszönhetően.

1988-ban Magyarországon már mindenki igényelhetett világútlevelet, kinyíltak a határok, felszabadult az utazás lehetősége, a vonat és a busz azonban nagyon drága volt. Mit ér a szabadság, ha nem lehet élni vele? A Kék Pelikan története szerint a Nyugatra vágyódó három jóbarát, Ákos, Laci és Petya rájönnek, hogy a MÁV-nál a jegyeket kézzel írva, kék Pelikan indigót használva töltik ki, így eltervezik, hogy hamisított jegyekkel utaznak külföldre.

A magyarok leleményessége elképesztő, valószínűleg nem ez volt az egyetlen módja az okosba’ megoldott utazásoknak – fogalmaz a film forgalmazója, a JUNO11 Distribution. Most ezekre az egyébként már elévült büntethetőségű történetekre kíváncsiak: az első 150 ember, aki március 6-ig a www.eletedmozija.hu oldalon olvasható feltételeknek megfelelően Facebookon, Instagramon vagy TikTokon megosztja, hogy hova és hogyan utazott okosba’, most páros jegyet kap a premier előtti vetítésre, ahol a film kulisszatitkait is megismerheti a vetítést követő beszélgetésen. A játék részletei és a zártkörű „Sztoriért mozi” vetítés időpontja a www.eletedmozija.hu oldalon olvashatók.

Forrás: Umbrella Entertainment / JUNO11 Distribution

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Petőfi Sándor válogatott művei törökül
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés