bezár
 

színház

2024. 03. 01.
I. Magyarországi Olimpia a Proton Színház rendezésében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
I. Magyarországi Olimpia a Proton Színház rendezésében A Mundruczó Kornél és Büki Dóra alapította Proton Színház 2023. augusztus 1. és 2024. február 29. között rendezte meg az első Magyarországi Olimpiai Játékokat.

Az érdeklődők 7 hónapon keresztül élőben követhették A TÚLÉLÉS OLIMPIÁJA… avagy 1 bemutató, 15 előadás, 2000 néző Facebook-esemény keretén belül az emberfeletti harcot. Az alapvetően független színházként működő virtuális társulat a lehetetlen helyzet, a bevétel és a támogatás nagyfokú hiánya ellenére is mind a 42 sportágban rajthoz állt, sőt, az összeset teljesítette is. Esetükben nem a dobogós hely, csak egyszerűen a túlélés volt a cél.

Szkéné színház

„Nem számítottunk rá, hogy sikerülni fog, sőt arra sem, hogy független színházként végül mi fogjuk megrendezni az I. Magyar Olimpiát. Ez óriási büszkeséggel tölt el minket, ahogy az is, hogy egyáltalán túléltük mindezt” – nyilatkozta a független társulat.

Az adott pályázati időszakban emellett tartottak még 1 színházi bemutatót és 20 színházi előadást összesen 2043 nézőnek. A Proton Színház a közeljövőben nem tervez további sporteseményt rendezni, de színházi működésüket egyelőre még folytatják. 2024 márciusában Reisz Gábor fog duplázni: 12-én 18:00-kor és 20:30-kor lesz látható a Komolyan röhejes vagyok című rendezése a Tranzit Art Caféban, majd a hónap végén egy új darabbal áll elő a FILC – Fischer Iván Lakásszínházában. A Nem beszélve arról, hogy... a KV Társulat és a Proton Színház koprodukciójában készül, az előbemutató már korábban látható volt.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

A 14. Frankofón Filmnapokról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés