bezár
 

art&design

2024. 03. 06.
Tárlat a mesterséges intelligenciáról a Párisi Udvarban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tárlat a mesterséges intelligenciáról a Párisi Udvarban A mesterséges intelligencia és a művészet kapcsolatát helyezi középpontba a Párisi Udvarban látható AIvolution című tárlat Budapesten - adta hírül március 5-én az MTI a PRAE.hu-nak.

A kiállítás bemutatja, hogy az egykor még távolinak gondolt Artificial Intelligence (AI) hogyan vált a jelenünkké, milyen hatással van az alkotói folyamatokra és a befogadói élményre.

A Cinema Mystica új tárlatán digitális alkotások, immerzív vetített terek, nyomtatott szobrok, interaktív élmények és rövidfilmek láthatók. Az installációk között vizuális élmények, többek között interaktív CyberPunk univerzum, szintetikus emlékkészítő és immerzív digitális katedrális is várja az érdeklődőket. Egy installáció részeként AI-avatárrá válhat a néző, és elmerülhet a világító mikroorganizmusok világában.

A március elejétől látogatható tematikus tárlat 14 hazai és nemzetközi digitális művész egyedi látásmódján keresztül mutatja be az AI kreatív forradalmát. A Global Illumination alkotókörhöz tartozó művészeken kívül ezúttal külföldi művészek, mások mellett Fabien Bouchard és Andy Thomas is meghívást kapott a csoportos kiállításra.

Kép forrása: Cinema Mystica

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Petőfi Sándor válogatott művei törökül
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés