bezár
 

irodalom

2024. 03. 11.
Március 15-ei programok a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 15-ei programok a Petőfi Irodalmi Múzeumban Március 15-én egész napos ünnepi programsorozattal készül a Petőfi Irodalmi Múzeum; programjaik számos különböző módon közelítik meg a nemzeti ünnepet és Petőfi Sándor emlékezetét.

„Nagyapáink és apáink, / Míg egy század elhaladt, / Nem tevének annyit, mint mink / Huszonnégy óra alatt” – írja Petőfi Sándor nemzeti ünnepünkről, amelyen a Petőfi Irodalmi Múzeum is egész nap ünnepel és emlékezik.

A kisebbeket múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, játékokkal és nyomdagéppel várják. A felnőttek tematikus tárlatvezetések során tekinthetnek meg egyszerre több kiállítást is, bejárhatják a környék forradalmi helyszíneit és izgalmas szakmai beszélgetésen vehetnek részt.

Igazi különlegesség lesz a Jókai novellaciklusából készült felolvasószínházi előadás, amelyben Dömötör András színész és rendező a Csataképek a magyar szabadságharcból című kötet szövegeit állítja színpadra.

A programok előzetes online regisztrációval ingyenesen látogathatók.

Részletek a https://pim.hu/esemenyek/marcius-15-0 linken, illetve az esemény Facebook oldalán https://fb.me/e/4Q3lbyrNs elérhetők.

Kép forrása: Petőfi Irodalmi Múzeum

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés