bezár
 

film

2024. 03. 19.
Bergamóban és Mons-ban is magyar elsőfilmeket díjaztak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bergamóban és Mons-ban is magyar elsőfilmeket díjaztak Hevér Dániel rendezése, a Valami madarak a bergamói fesztiválon elnyerte a második díjat, Moldovai Katalin Elfogy a levegő című alkotása pedig a zsűri díját kapta meg a belgiumi Mons nemzetközi filmes versenyén – közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-vel.

A 42. Bergamo Film Meeting második díjával elismert Valami madarak az NFI inkubátor programjának támogatásával készült el és decemberben mutatták be a magyar mozik. Hevér Dániel filmje az idősgondozás témájával foglalkozik. A generációkon átívelő és különleges barátságról szóló történet Szacsvay László és Kizlinger Lilla főszereplésével készült. A Valami madarak forgatókönyvírója Kertész Zsanett, operatőre Nagy Marcell, vágója Csabai Attila, zeneszerzője Kalotás Csaba, producere Dreissiger László.

Belgium nagy múltú nemzetközi fesztiválján, Mons-ban a zsűri díját nyerte el Moldovai Katalin Elfogy a levegő című alkotása. Az inkubátor program támogatásával, Krasznahorkai Ágnes, Skovrán Tünde, Sándor Soma főszereplésével készült, megtörtént iskolai esetet feldolgozó alkotás forgatókönyvét a rendező Palóczi Zitával közösen írta, operatőre Táborosi András, vágója Soltész Orsolya volt, zenéjét Cári Tibor szerezte, executive producere Kovács Attila Béla, producere Muhi András és Moldovai Katalin.

Az Elfogy a levegő a torontói fesztiválon tartott tavalyi világpremier óta nagy sikerrel szerepel a seregszemléken, Varsóban, a franciaországi Arras-ban, Thesszalonikiben és Mannheimben is rangos díjakkal ismerték el, legutóbb a belgrádi fesztiválon nyerte el a legjobb elsőfilm díját.

Kép forrása: a Bergamo Film Meeting Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
gyerek

Családi program 2024. június elsején
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről
Április 11-én Szóbeli figyelmeztetés címmel tartottak felolvasást


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés