bezár
 

színház

2024. 03. 21.
Magyar cirkuszi siker Dax-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar cirkuszi siker Dax-ban A Fővárosi Nagycirkusz balettkarát a „Prix Spécial du Président” különdíjával jutalmazták a „Festival International des artistes de cirque de Saint Paul Lès Dax" nemzetközi cirkuszfesztiválon.

A Fővárosi Nagycirkusz tízfős balettkara (Budapest Capital Circus Ballet – BCCB) 2023 után idén is meghívást kapott a „Festival International des artistes de cirque de Saint Paul Lès Dax" nemzetközi cirkuszfesztiválra, melyre 8 különböző koreográfiával készültek. Tegnap éjjel érkezett az örömhír: az idei fesztivál arculatát meghatározó aktív jelenlétükért és látványos koreográfiáikért Bruno Layole fesztiváligazgatótól átvehették a „Prix Spécial du Président” különdíjat.

Szkéné színház

Az 1999-ben alapított, idén 23. alkalommal megrendezett nemzetközi cirkuszfesztiválon hatalmas sikerrel lépett fel a Fővárosi Nagycirkusz balettkara. A fesztivál 8 előadása alatt több mint 16.000 fős közönség ünnepelte vastapssal a versenyző artistákat és táncosokat.

Különösen nagy megtiszteltetés ez, hiszen két egymást követő évben az Elnöki Különdíjat egyáltalán nem szokás kiadni ugyanannak a fellépőnek. Tavaly Fejes Kitty tánckarvezető-koreográfus kapta meg, idén pedig a koreográfusi munka mellett a teljes tánckar teljesítményét kiemelte Bruno Laloye, a fesztivál elnöke. Fejes Kitty elmondta: hatalmas elismerés, hogy meghívták táncosainkat a rangos nemzetközi cirkuszi seregszemlére és külön megtiszteltetés, hogy Bruno Layole fesztiváligazgató az eseményt záró látványos gálaműsoron a Fővárosi Nagycirkusz balettkarának adta át a különdíjat, immár másodszor.

„A dax-i nemzetközi cirkuszfesztiválon tavaly is nagy sikerrel szerepelt a Budapest Capital Circus Ballet, ennek köszönhető az idei meghívás is. Az, hogy másfél hónapos intenzív felkészülés után az idei fesztiválon a munkánkat a fesztivál elnökének különdíjával ismerték el, igazi boldogság számunkra” – tette hozzá Fejes Kitty.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés