bezár
 

zene

2024. 04. 02.
Indul a Budapest Open Mic hiphop tehetségkutató
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indul a Budapest Open Mic hiphop tehetségkutató Idén is megszervezik a Budapest Open Mic (BOM) HipHop Talents tehetségkutatót, amelyre április 19-ig lehet jelentkezni - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Az utóbbi két évben népszerűvé vált BOM a feltörekvő generációnak ad bemutatkozási lehetőséget. A nyertes egy teljes menedzsmentcsomagot kap, amely az elinduláshoz szükséges.

Mint írták, a 2022-ben indult Budapest Open Mic olyan személyiségépítő és közösségteremtő kezdeményezés, amely figyelemmel kíséri a nyertesek útját a teljes ismeretlenségből a közönséggel való első találkozásig és azon túl.

A BOM harmadik évadában új formátumban viszi tovább ezt a szemléletmódot: nyolcrészes dokumentumfilm-sorozatként tér vissza ősszel a 24.hu felületein, míg a döntő a sorozat után élőben az Akváriumban zajlik. A sorozat a megszokott televíziós formátumtól eltérően filmes megoldásokkal és hatással, a szereplők útjára és személyiségükre koncentráló, inspiráló, dokumentarista portrékkal meséli el a versenyzők útját a döntőig.

A sorozat rendezője Dér Asia (Anyáim története, Nem halok meg), Bernáth Szilárd (Larry), vezető operatőre Domokos Balázs (Egy nap, Nem halok meg) lesz.

A versenyzők munkáját négy olyan mentor segíti, aki a hiphop különböző generációit képviseli: Co-Lee, Ganxsta Zolee, Gege és Saiid. A zsűriben Sebestény-Gallasz Enikő (WM Music Distribution), Bánkuti Dani (a BOM podcastek házigazdája, zeneipari szakértő, producer és tartalomgyártó), Czeglédi Szabolcs (az Akvárium klub és a Bánkitó Fesztivál programszervezője), valamint Kamau Makumi (zeneszerző, producer, énekes, Beton.Hofi és Hundred Sins menedzsere, a Mary PopKids frontembere, a Banana Records kiadó alapítója és a La Boum fesztivál főszervezője) kapott helyet.

A közlemény idézte a mentorokat is: Ganxsta Zolee szerint mostanában nagyon jó irányba mennek a dolgok, egyre több ügyes, a hangját, a flow-t jól használó előadó van. Co-Lee úgy látja, mentorként inspirálni, bátorítani lehet az embereket arra, hogy kimondják, ami bennük van, és hogy miként lehet ebből minél többet kihozni. Gege kiemelte: egy művész karrierje úgy teljesedhet ki, ha nem érzi azt, hogy ráerőszakolják, amit nem feltétlenül akar. Saiid szerint az lesz az érdekes rész, amikor kiderül, mennyire formálhatók a versenyzők.

További információk elérhetőek a Budapest Open Mic HipHop Talents közösségimédia-felületein.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés