bezár
 

színház

2024. 04. 12.
Meghirdette következő évadát a Soproni Petőfi Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghirdette következő évadát a Soproni Petőfi Színház Mélységek és magasságok címmel hirdette meg a 2024/2025-ös évadát a Soproni Petőfi Színház.

Kiss József, a színház igazgatója szerint fontos, hogy az évad darabjai olyan üzeneteket hordozzanak, amelyek tükrözik, hogy a "sötét mélységeket legyőzve, nagy mélységekből felemelkedve lehet eljutni a fényes magasságokba, miközben nehéz lélekutakat és szerteágazó történeteket járunk be". Az igazgató örömét fejezte ki, hogy több olyan kortárs darabot is bemutathatnak, amelyek minden korosztályt megérinthetnek.

Szkéné színház

Felnőtt bérletben az évadot a Federico Fellini filmje alapján készült Országúton című színmű nyitja Kiss József Jászai-díjas művész rendezésében szeptember 21-én. Októberre tűzték ki Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékának bemutatóját, a darabot Mikó István Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész állítja színpadra. A kamaratérben lehet majd megtekinteni novemberben Pass Andrea kortárs drámáját, az Eltűnő ingereket, az előadást Kéri Kitty rendezi. Szintén novemberben lesz látható a nagyszínpadon Galt MacDermot, Jerome Ragni és James Rado Hair című musicalje. A Kvártélyház Szabadtéri Színház és a Soproni Petőfi Színház közös produkcióját Tompagábor Kornél viszi színre. Februárban Maros András és Szálinger Balázs Phil Collins című vígjátékát tekintheti meg a közönség Hargitai Iván rendezésében. Az évadot áprilisban Neil Simon műve, a Furcsa pár zárja zenés vígjáték formában, amelyet a Jászai-díjas Olt Tamás állít színpadra.

A középiskolások megnézhetik az Országúton, a Játék a kastélyban, a Phil Collins és a Hair című darabokat. A felsősöknek három felnőtt bérletes előadás mellett kínálja a színház William Golding és Németh Ervin A legyek ura című darabját a kamaratérben, valamint a Wéber Anikó regényéből Németh Ervin által készített Az osztály vesztese című színházi nevelési előadást az iskolákban. Az alsós és óvodás bérletesek megnézhetik a veszprémi Kabóca Bábszínház két produkcióját, amelyeket Markó Róbert, a bábszínház vezetője írt és rendezett. A Gréta című előadást novemberben tűzik műsorra, a Harmadik sárkányt pedig áprilisban. A karácsonyi időszakban Csajkovszkij balettjét, a Diótörőt játsszák, amelynek koreográfusa Demcsák Ottó, a Sopron Balett Harangozó-díjas művészeti vezetője.

Kép forrása: Soproni Petőfi Színház Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
John a Latinovitsban
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés