bezár
 

zene

2024. 04. 13.
Javier Perianes és az LFZ közös hangversenye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Liszt Ferenc Kamarazenekar április 17-én a Zeneakadémián folytatja Beethoven-sorozatát a világhírű spanyol zongorista, Javier Perianes közreműködésével.

A hangversenyen a bonni születésű mester két zongoraversenyét adják elő, a neves vendégművész hangszere mellől vezényel, a Beethoven-korabeli hagyományok szellemében, ráadásul két, egymással ellentétes hangvételű versenyművet hallhat a közönség.

Javier Perianes, a bécsi klasszika betetőzőjének szentelt fellépéssorozatában ebben az évadban a C-dúr zongoraversenyt a világ több jeles zenekarával eljátssza.

A nemzetközileg elismert spanyol zongoraművész a világ rangos koncerttermeiben léphetett fel a legnevesebb zenekarok szólistájaként többek között olyan karmesterek oldalán, mint Daniel Barenboim, Charles Dutoit, Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Klaus Mäkelä, Gianandrea Noseda és Gustavo Gimeno.

Javier Perianes az idei szezonban a Sydney-i Szimfonikus Zenekarral folytatja Beethoven-sorozatát, valamint kortárs bemutatók is fűződnek a nevéhez. 2012-ben Spanyolország Kulturális Minisztériumától megkapta a Nemzeti Zenei Díjat, 2019-ben pedig a Nemzetközi Klasszikus Zenei Díjak (ICMA) "Az év művésze" címével is büszkélkedhetett.

Kép forrása: www.javierperianes.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Luca Guadagnino: Challengers
Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés