bezár
 

színház

2024. 04. 12.
Felolvasószínház a KGP-től
Másfél óra - társasjáték a végzetről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Felolvasószínház a KGP-től A KGP Molnár Gusztáv és Koltai Róbert főszereplésével mutatja be a Másfél óra – társasjáték a végzetről című darabot. A Gaál Ildikó rendezte felolvasószínházi előadás nyilvános főpróbája április 17-én, 19 órakor lesz a Kugler Art Szalonban, a premierje pedig 18-án, 19 órától a Soul Stage-ben.

A Koltai Róbert színművész és Gaál Ildikó rendező nevével fémjelzett produkciós csapat, a KGP legújabb alkotása egy rendhagyó színházi előadás. A történetben egy férfi ül az autójában, és miközben A-ból B-be igyekszik, telefonon éli az életét.

Szkéné színház

Nádor Zoltán építésvezető, a toronyházak alá kerülő betonalapok mindentudója és szerelmese, aki munkáját
csak az éppen születendő gyermeke miatt hagyja félbe. Másfél óra az autóút, amíg a szülészetre ér, ahol a szeretője vajúdás közben várja őt. Folyamatosan tartja a kapcsolatot a külvilággal, beszél a főnökével, aki nehezményezi, hogy a legkritikusabb időben hagyta el a munkahelyét, beszél a kollégájával, akire rálőcsölte a saját feladatait, beszél a feleségével, aki otthon várja őt, és hívogatja a kisfia, akinek megígérte, hogy az esti meccset együtt nézik. Zoltán minden fronton próbál teljesíteni, és az élet nevű társasjáték nagy kérdése, hogy a végén célba ér-e, vagy a végzete pályaszélre állítja-e őt.

A darab érdekessége, hogy a felénél egy húszperces (nem büfé!) szünetben egy gestalt terapeuta segítségével a nézőket bevonják a játékba úgy, hogy véleményt nyilváníthatnak, vagy akár felhívhatják a beszélgetésfolyamban lévők bármelyikét, mintegy tanácsot adva nekik, ők mit tennének a helyükben.

Az előadás időtartama másfél óra, jegyek mindkét játszási helyen kaphatók.

Fotó: MTI/Komka Péter

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
John a Latinovitsban
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés