bezár
 

zene

2024. 04. 28.
Az Anima Musicae Kamarazenekar és Baráth Emőke estje
Egy csodálatos zenei utazás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Anima Musicae Kamarazenekar és Baráth Emőke estje Május 16-án 19:30-as kezdettel ad koncertet az Anima Musicae Kamarazenekar a Zeneakadémián. Az est szólistája Baráth Emőke, a világhírű magyar szoprán lesz – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal.

Az est műsora tele van meglepetésekkel és kiváló művekkel, amelyek garantáltan elvarázsolnak bennünket. A koncert kezdetén Bartók Divertimento Sz 113, BB 118 című művét hallhatjuk, amely egy vibráló és lendületes zenei utazásra hív minket. Bartók művészetének és az Anima Musicae mesteri előadásának köszönhetően ebben a műben a zene valóban életre kel.

A koncert első felvonásában Beethoven műve, az „Ah! perfido(concert aria) op. 65 csendül fel, melyet Baráth Emőke lenyűgöző szopránja kelt életre. Beethoven mély érzelmi művészete és Emőke kifinomult előadásmódja garantáltan megérinti majd a szívünket, és felejthetetlen pillanatokat teremt. A szünet után pedig Csajkovszkij Firenzei emlékét játssza majd a zenekar. Ebben a darabban Csajkovszkij a város szépségének és romantikájának hangjait örökíti meg.

A koncert különleges vendége Baráth Emőke, aki a világ minden táján elismert szopránénekesnő. Emőke lenyűgöző hangja és kifinomult előadásmódja miatt vált az egyik legkeresettebb szólistává a nemzetközi zenei színtéren. Számos díjat és elismerést kapott már pályafutása során, és rendszeresen fellép a legnagyobb koncerttermekben és operaházakban. Emőke hihetetlen interpretációs képességeivel és kifinomult érzelmi mélységével egyedülálló élményt nyújt minden fellépésén.

Az Anima Musicae Kamarazenekar és Baráth Emőke közös koncertje különleges alkalom lesz a klasszikus zene szerelmesei számára. A repertoárban szereplő művek mély érzelmeket hordoznak magukban, és a kivételes előadók garantálják, hogy az est feledhetetlen élményt nyújt majd.

Fotó: Baráth Emőke ©Csibi Szilvia

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

gyerek

Családi program 2024. június elsején
Könyvbemutató másképp
irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Alex Garland: Polgárháború


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés