bezár
 

irodalom

2024. 04. 30.
Előrendelhető Tallér Edina új regénye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Előrendelhető Tallér Edina Jóemberek. Road movie a buckaságon című regénye a Prae Kiadótól. A vásárlókat a kiadó megjelenés után azonnal értesíti, és postázza a könyvet, vagy személyesen átvehető lesz a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Jászberényi Gábor színművész így ajánlja a könyvet: Tallér Edinát láttam kezdőként, láttam íróvá érni, láttam felnőni a gyerekeit és játszottam színdarabjában. Mégis tele van meglepetéssel! A Jóemberek című könyvét olvasva olyan, mintha elmerülnénk az elbeszélő tudattalanjában, amelyben a filozofikusság és a romantika ugyanannyira érvényesen van jelen, mint a kiábrándultság vagy a bármely életszakaszban beköszöntő életválság.

Ha a történetet szeretném összefoglalni, egyszerre lenne könnyű és nehéz dolgom: egy budapesti házaspár elindul vidékre, útközben lerobbannak egy faluban, és egy ideig ott ragadnak. De a kialakult helyzetben szembesülniük kell azzal, hogy valami más is történt velük, és már az a tét, hogy mit tudnak – vagy nem tudnak – kezdeni egymással. A szerző kiváló humorral és gazdag iróniával festi meg a fővárosi és vidéki Magyarország jelenét és közelmúltját. A párbeszédei színesek, olyan életteliek, ismerősek, mintha mi mondanánk őket. Problémafelvetései aktuálisak és szemérmetlenül emberiek: behúz, beültet a hátsó ülésre, hogy aztán együtt vágjunk neki a párkapcsolati roadtripnek, egyenesen Jacobsville felé.

Szerkesztő: Péczely Dóra, borító: Szabó Imola Julianna, a szerző fotóját Szöllősi Mátyás készítette

Előrendelhető a kiadó webshopjában

Tallér Edina: Jóemberek. Road movie a biuckaságon

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.

Más művészeti ágakról

Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
gyerek

Családi program 2024. június elsején
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés