bezár
 

gyerek

2024. 05. 07.
Videóversenyt hirdet a Cinemira és a Magyar Mozgókép Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivállal közösen videóversenyt hirdet 20 év alatti fiataloknak. Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni, három kategóriában. A nevezési határidő május 30. A győztesek LEGO-készleteket, koncertjegyeket, illetve STRAND fesztiválra szóló VIP belépőket nyerhetnek, illetve egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. A legjobb balatonos alkotásokat június 14-én nagyvásznon vetítik le a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

A versenyre a következő három kategóriában várják a 20 év alatti fiatalok maximum másfél perces alkotásait: Boldogság, LEGO, MobilBalaton.

A Boldogság kategóriában olyan telefonnal készített kisfilmeket várnak, műfaji megkötés nélkül, amelyek bemutatják, a nevezőnek mit jelent a boldogság, mikor és mitől érzi magát boldognak. Aki kreatív történetet szeretne mesélni LEGO kockák és minifigurák segítségével arról, hogyan fedezi fel az emberiség a világűrt, annak a Kalandozások a LEGO galaxisban szekcióban érdemes indulnia. Mindkét csoportban Puskás-Dallos Peti zenész, Hollós Jázmin onlinetartalom-gyártó, Lampert Benedek fotográfus és Mazzag Izabella film és videoklip rendező döntenek majd a nyertesekről.

Aki a MobilBalaton kategóriában szeretne indulni, az műfaji megkötés nélkül forgathat filmet mobiljával a kedvenc balatoni élményéről vagy arról, mit jelent számára a balatoni életérzés. Az alkotás lehet animáció, élőszereplős kisfilm vagy akár videóklip is. A zsűri tagjai Mészáros Blanka színművész mellett Csáki László és Breier Ádám rendezők lesznek, ők választják majd ki a legjobbakat.

„Filmjeid legyenek egyediek, személyesek, tegyél bele gondolataitokat, érzéseiteket! Egyénileg és csapatban is nevezhetsz, akár több kategóriában is” – üzenik a szervezők.

Egy nevező korlátlan számú kisfilmmel indulhat. Bővebb információt a Cinemira honlapján olvasható. oldalon találsz. A filmet link vagy drive segítségével május 20-áig kell elküldeni a következő címre: cinemiravideoverseny@gmail.com. A levél tárgyában azt kell feltüntetni, hogy melyik kategóriába nevezik az adott kisfilmet.

A MobilBalaton kategória vetítésére és döntőjére a Magyar Mozgókép Fesztiválon kerül sor június 14-én. A Boldogság és LEGO kategóriák vetítése és döntője az őszi Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválon lesz, október 13-án.

A győztesek LEGO-készleteket, koncertjegyeket, illetve STRAND fesztiválra szóló VIP belépőket nyerhetnek, illetve egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben.

Forrás: Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
irodalom

A Gyász, hagyaték és túlélet József Attilánál alcímet viselő könyv a Kortárs Kiadó gondozásában látott napvilágot
Luca Guadagnino: Challengers


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés