bezár
 

irodalom

2024. 05. 09.
Mit tud a műfordító?
Greskovits Endre a Könyvtolmácsok sorozat következő vendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Leginkább Salman Rushdie "második magyar hangjaként” ismerheti az olvasóközönség Greskovits Endrét, az Élet és Irodalom folyóirat által szervezett Könyvtolmácsok nevű beszélgetéssorozat következő, május 16-ra meghívott vendégét. Az Élet és Irodalom nagymúltú folyóirat munkáját három PR-ügynökség, a FleishmanHillard Café, a FERLING és a Noguchi segítik.  

Mit tud a műfordító és mit tudunk mi magunk a műfordítókról? A külföldi műveket magyar nyelvre átültető szakemberek sokszor háttérbe húzódnak, izgalmas és változatos műhelytitkait rejtve maradnak az olvasók előtt. Ennek feloldására, valamint a magyar nyelven olvasható külföldi irodalom és olvasókedv fellendítésére szervezi meg az Élet és Irodalom a Könyvtolmácsok nevű beszélgetéssorozatot.

Az esemény legutóbbi vendége Nádori Lídia műfordító volt, aki számos műhelytitokba beavatta a közönséget. A következő beszélgetést május 16-án tartják a budapesti Írók Boltjában.

Greskovits Endre műfordítót az Élet és Irodalom szerkesztői kérdezik a kultikus könyvesboltban; emellett elhangoznak olyan személyes ajánlások, amelyek a műfordítói szakma fiatal generációja felé terelik a figyelmet. Greskovits Endre (1954) magyar műfordító. A MEGY (Magyar Műfordítók Egyesülete) tagja. Nevéhez fűződik többek között Mark Twain, Cormac McCarthy, valamint Salman Rushdie műveinek magyar nyelvű fordítása.

A nagy múltú hetilap kezdeményezését a FERLING, a FleishmanHillard Café és a Noguchi kommunikációs ügynökségek támogatják, hogy a műfordítók munkáját még többen megismerhessék a média közvetítésével. A közös cselekvést a magyar nyelvű olvasás népszerűsítése és a műfordítók ismertségének növelése motiválja. Az ügynökségek az ÉS, az Írók Boltja és a Magyar Műfordítók Egyesületének (MEGY) munkatársaival egyeztetve folyamatosan tájékoztatják a közönséget a legfontosabb információkról.

Az első beszélgetésről készült felvétel ezen a linken érhető el.

Borítókép forrása: Tyukodi László

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat
Könyvbemutató másképp
Dev Patel: A Majomember


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés