bezár
 

film

2024. 05. 09.
Ünnepel a 30 éves Cirko-Gejzír
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ünnepel a 30 éves Cirko-Gejzír Hónapokon át tartó retrospektív sorozatokkal, különleges vetítésekkel és a 30 év alattiakat célzó akciókkal ünnepli alapításának harmincadik évfordulóját a budapesti Cirko-Gejzír mozi. Tarr Béla-, Ingmar Bergman- és Ruben Östlund-retrospektívet tartanak, bérlet- és jegyakcióval várják a filmrajongókat és vetítik a legjobb filmnek kikiáltott Jeanne Dielman, 1080 Brüsszel, Kereskedő utca 23. I-II. című alkotást is

A Ruben Östlund vetítéseket június 21. és 30. között rendezik meg. A válogatásban a rendező fesztiváldíjas alkotásai, a Lavina, A négyzet, A szomorúság háromszöge mellett korai filmjei, a Gitarrmongot, az Akaratlanul, vagy a Play - Gyerekjáték? is műsorra kerülnek, de egy rövidfilmes válogatás is látható lesz.

A Jeanne Dielman, 1080 Brüsszel, Kereskedő utca 23. című alkotást Magyarországon most láthatja először vásznon a közönség a Cirko Film jóvoltából. A filmet a Cirko30 eseménysorozat közönsége premier előtt nézheti meg július 6-án és augusztus 24-én.

Tarr Béla alkotásai a kezdetektől a Cirko-Gejzír mozi karakteréhez tartoznak. Néhány évente műsorra kerül a retrospektív sorozat, ahogy most az évforduló alkalmából is. A digitalizált kópiáknak köszönhetően tökéletes minőségben láthatja a közönség a Sátántangó mellett a Családi tűzfészek, a Werckmeister harmóniák, a Szabadgyalog, a Kárhozat és A torinói ló című filmeket augusztus 2. és 4. között. Ingmar Bergmantól szeptember 20. és 29. között A nap vége, az Úrvacsora, a Szégyen, a Szenvedély, a Fanny és Alexander és a Közel az élethez című alkotások mellett két dokumentumfilm is látható lesz.

Június 6. és augusztus 28. között rendezik meg a Szánsájn fesztivált, ahol az elmúlt évek legjobb bemutatóit lehet újranézni egy pohár fröccs vagy málnaszörp mellett. A Szánsájnon 140 filmet vetítenek majd, köztük vígjátékokat, drámákat, szerzői filmeket, történelmi alkotásokat, dokumentumfilmeket, magyar műveket, sikerfilmeket, életrajzi portrékat és fesztiváldíjas alkotásokat is.

Május 8-tól a 30 év alatti nézők egész évben 30 százalék kedvezményt kapnak minden jegy árából a Cirko-Gejzírben, május 9. és 31. között az éves Cirko-bérlet pedig mindenki számára kedvezményes áron kapható.

Kép forrása: Cirkó-Gejzír

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés