bezár
 

zene

2024. 05. 21.
Denagyvilág Fesztivál 2024
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Július 5. és 7. között rendezik meg a Denagyvilág Fesztivált Szigetmonostoron, ahol koncertekkel, irodalmi előadásokkal és gyerekeknek szóló programokkal is várják a látogatókat.

Zenészek, zenei menedzserek, grafikusok, nyomdászok, fotósok és még számos szakma képviselőinek összefogásával jött létre tavaly első ízben a Denagyvilág fesztivál a Szentendrei-szigeten, amely az első próbaszezon után az idén is várja a közönséget.

prae.hu

A fesztiválon számos zenei műfaj megjelenik, a dzsessztől a világzenén át a népzenéig, emellett irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával várják az érdeklőket.

A nagyszínpadon neves világzenei együttesek lépnek fel: pénteken a Hét Hat Club kezdi az estét, majd Szabó Balázs Bandája folytatja, végül a Gypo Circus lép fel. Szombaton a Zűrös Banda indítja a programot, majd a Góbé hallható, végül az estét a Parno Graszt zárja.

A fesztiválon Lisztes Jenőt és Cimbalom Projektjét is hallhatja a közönség, továbbá Szirtes Edina Mókus és kvartettje is fellép. Dresch Mihály és Borbély Mihály is szerepel a fesztiválon, valamint Mr. Moodburn, Nagy Ádám triója, a Zsiványjazz és Németh Juci és G. Szabó Hunor is hallható. Vasárnap a Mosaeic, valamint Horváth Sára Nina énekesnő Ninshar projektje várja a közönséget.

Szirtes Edina Mókus nemcsak mint előadó érkezik a rendezvényre, hanem saját udvara is lesz, a Mókuskert, ahol zenés és irodalmi programok várják az érdeklődőket. Rohmann Ditta csellóművész és Szirtes Edina Mókus közös duója nyitja meg a helyszínt, hogy utána olyan előadók lépjenek fel, mint a Ruach duo, a Fejnélküli lovas vagy a Szélműves, de hallható a Times New Román, a Cimbaliband és a Bokros Trió Kertész Ákossal, valamint a 30 Fok Árnyékban. Lázár Ervin novellái hangzanak el Kakasy Dóra színművész előadásában, majd a Musicolore Énekegyüttes is hallható lesz. Vasárnap Papadimitriu Athina is színpadra áll Szirtes Edina Mókussal és a nap folyamán még hallható a Four Bones Harsona Kvartett és a Balkan Popup is.

A Dunakanyar Udvarban olyan művészekkel - színészekkel, zenészekkel, irodalmárokkal, képzőművészekkel - találkozhat a közönség, akik a Dunakanyarban találtak otthonra. Lesznek beszélgetések, irodalmi estek, koncertek és filmvetítések is.

A Gyerekliget Kerekítő és Ringató foglalkozásokkal, kézműves és sportos játékokkal, a Grimm-busz Színház gyerekelőadásával és a Csürrentő együttes moldvai családi táncházával várja a családokat.

A Toporgó Folkkocsmában pénteken a Szászcsávási zenekar, szombaton pedig a Sárarany hallható.

Szigetmonostor bicikliúttal és számos kijelölt turistaútvonallal teszi könnyebbé a látogatóknak, hogy feltérképezzék a falut és az egész Szentendrei-szigetet. A településnek Horányban kijelölt dunaparti strandja van, amely szabadon látogatható.

További információ a rendezvényről ezen az oldalon érhető el.

Kép forrása: a Denagyvilág Fesztivál Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés