bezár
 

színház

2024. 05. 22.
Csinibaba Táncdalfesztivál a Budapest Parkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön rendezik meg a Csinibaba Táncdalfesztivált a Budapest Parkban, ahol a Katona József Színház művészei, vendégművészek és a Parkban gyakran megforduló fellépők adják elő az 1960-as évek slágereit és táncdalait, korhű jelmezekben.

A Csinibaba Táncdalfesztivál a koncert és a színház fúziójából jött létre és 2023 tavaszán csaknem tízezer ember előtt debütált a Budapest Parkban. Két különböző műfaj képviselőinek ereje egyesül ezen az estén, hogy közösen alkossanak valami meghökkentőt, valami újat.

Szkéné színház

Az este gerincét a legendás Csinibaba című film betétdalai, illetve az 1960-as évek kultikus táncdalai adják, meglepő formákban, sajátos feldolgozásokban. A koncert-show egy különleges időszakba és miliőbe kalauzolja a nézőket.

A Vajdai Vilmos rendezte előadás azok számára is tartogat újdonságot, akik a tavalyi élmény után ismét megnéznék a produkciót. A közönségtől azt kérik, hogy aki teheti, korabeli, az 1960-as évekre jellemző stílusú ruhában érkezzen, így téve autentikusabbá a hangulatot.

A közönség visszajelzése alapján a műsort egyaránt élvezték a zenerajongók és a színház elkötelezett közönsége, ezért döntöttek úgy, hogy az idén is színpadra állítják. Közösen sikerült a műfaji korlátokon átívelő műsort alkotni, és újfajta megközelítést mutatni a közönségnek, amely által a könnyűzene rajongói találkozhatnak a színház világával, és fordítva, ami a Budapest Park egyik fontos küldetése.

Tavaly a színház fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendezték meg a Csinibaba Táncdalfesztivált, amivel a színház társulata egy eddig ismeretlen terepen mutathatta meg magát. "Az az elsöprő siker, amit végül a produkció aratott, minden várakozásunkat felülmúlta. Örülünk, hogy lehetőségünk van a ráadásra" - idézik Máté Gábor igazgatót.

Az est fellépői között van vendégművészként Csákányi Eszter, Nagy Ervin és Thuróczy Szabolcs. A színház tagjai közül Bányai Kelemen Barna, Bezerédi Zoltán, Béres Bence, Elek Ferenc, Fullajtár Andrea, Gloviczki Bernát, Jakab Balázs, Jordán Adél, Kanyó Kata, Keresztes Tamás, Kiss Eszter, Kocsis Gergely, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mészáros Béla, Ónodi Eszter, Pálmai Anna, Pálos Hanna, Pásztor Dániel, Rajkai Zoltán, Rezes Judit, Rujder Vivien, Szacsvay László, Szirtes Ági, Takátsy Péter, Tasnádi Bence, Tóth Zsófia és Vajdai Vilmos vesz részt a produkcióban.

A fellépő énekesek között van Bagossy Norbert, Beck Zoli, Bérczesi Róbert, Beton.Hofi, Járai Márk, Jónás Vera, Kollár-Klemencz László, Lábas Viki, Németh Juci, Péterfy Bori, Sena Dagadu, Sisi, Vitáris Iván és Balla Máté.

A zenét a Meggyes Ádám (Nart Orchestra Bigband) vezette, fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészített kísérőzenekar szolgáltatja, amelynek tagjai között van Dési Tamás "Guba" (dob), Szekér Ádám (gitár), Matus Péter (basszusgitár) és Premecz Mátyás (billentyűk). A zenekarhoz az este során újabb és újabb katonás színészek és parkos előadók csatlakoznak.

A produkció látványtervezője Schnabel Zita, stylistje Giliga Ilka, zenei vezetője Szepesi Mátyás, koreográfusa Duda Éva.

Kép forrása: a Budapest Park Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
John a Latinovitsban

Más művészeti ágakról

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
(Súlyosan elfogult vélemény)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés