bezár
 

színház

2024. 06. 01.
A Maladype Színház bemutatja Margaret Atwood Pénelopeiáját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Maladype Színház bemutatja Margaret Atwood Pénelopeiáját Margaret Atwood Pénelopeia című művét mutatja be a Maladype Színház. A pénteki budapesti bemutató után a produkciót július 22-én a Gyulai Várszínház is műsorra tűzi.

Pénelopeia Homérosz Odüsszeia című eposzának, a trójai háborúnak, valamint Ithaka királynéjának, Pénelopénak, az asszonyi hűség megtestesítőjének Margaret Atwood általi mítoszadaptációja. A 2005-ben írt regény sok szálon futó színpadi feldolgozása a Hádész fogságában őrlődő Pénelopé tragikus sorsának meghosszabbítása - írják a szervezők a Budapesten, a 2. kerületi lakásszínház, A Harmadik Hely színpadán megvalósuló bemutatóról.

Szkéné színház

Mint írják, Balázs Zoltán rendezése Odüsszeusz sokat tapasztalt, bátor és találékony feleségének személyes szemszögéből meséli újra az ismert ókori történetet, felerősítve a mítosz női aspektusait. A rendezői koncepció integrálja az előadás szövetébe az Odüsszeusz és a fia, Télemakhosz által felakasztatott tizenkét szolgálólány titkokkal teli történetét és megöletésük erkölcsi vetületeit - áll az ismertetőben.

A Magyarországon először színpadra állított történet főszereplője Varga Gabriella. Unokanővérét, Helenét Orbán Nelli, szolgálólányait Bajkó Edina kelti életre.

A Maladype Színház magyar-makedón-lengyel koprodukcióban összművészeti produkciójának zenéjét Kovács Adrián zeneszerző jegyzi, a jelmeztervező Németh Anikó.

További információ a produkcióról a https://www.maladype.hu/hu/eloadasok/repertoar/item/2322-penelopeia.html linken érhető el.

Kép: Maladype Színház Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
John a Latinovitsban

Más művészeti ágakról

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés