bezár
 

film

2024. 06. 24.
Hamarosan kezdődik a Hiénák forgatása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hamarosan kezdődik a Hiénák forgatása A diák-Oscar-jelölt Földiek alkotója, Freund Ádám szeptemberben kezdi forgatni első egész estés játékfilmjét.

Hiénák című játékfilm a stáb közleménye szerint sok humorral átszőtt filmdráma, amely a köznyelvben csak hiénákként ismert budapesti taxisok között játszódik. A több egymásba fűzött szálon futó történet hősei egyszerű, hétköznapi kisemberek. Egyszerre szeretetreméltók és önzők, utasaik legpofátlanabb átverésétől sem riadnak vissza. Ám, amikor egyikőjük váratlanul lesérül, a kényszerhelyzet miatt a félénk, áldozatkész felesége lesz kénytelen a taxiba ülni, és a közösség élete felbolydul.

prae.hu

„A történet több szemszögből játszik el a gondolattal, hogy mi történik, ha a mindennapi rutinunk részévé válnak az apró csalások és hazugságok, és barátságokba, házasságokba, párkapcsolatokba szivárognak be. A hazugság többféle árnyalatával foglalkozik: csalással és megcsalással, árulással, valamint önigazolással és önbecsapással – mindezt egy lendületesebb történetben, kemény, fekete humorral. Szerettem volna egy olyan történetet első filmnek, amelyben komplex, bonyolult figurák kifejezetten nagy íveket járnak be. Sűrű dialógusú, színész- és karakterközpontú film lesz, nagyon nagy hangsúlyt fektetve a színészi játékra”

– mondta el Freund Ádám.

A Földiek forgatásán

Freund Ádám és Cservák Zoltán a Földiek forgatásán
Fotó: Meister Natália

„A Hiénák egyszerre vicces és tragikus, hősei pedig egyszerre önzők és nagylelkűek. Saját levükben főnek, mégis úton vannak. Történetükben a néző magára ismerhet, megütközhet, olykor fel is háborodhat, majd megbocsáthat nekik és saját magának is”

– tette hozzá Szabó Iván társforgatókönyvíró.

A Földiek megnézhető a Vimeón

„A Hiénák főhősei megosztó karakterek, ez foglalkozási ártalom. Alig várom, hogy lássam, a négy kiválasztott főszereplő hogyan formálja meg ezeket a komplex figurákat. Pál Emőke és Rába Roland tehetsége és tapasztalata, Ionescu Raul és Ferenczi Gábor újdonsága és egyedisége baromi izgalmas elegyet alkot. Az őszi forgatást intenzív próbaidőszak előzi meg, a film utómunkálataival előreláthatólag 2025 év végére készülünk el”

– mondta el Iványi Petra producer.

A Hiénák rendezője Freund Ádám, aki Szabó Ivánnal (Viharsarok, Az állampolgár) közösen jegyzi a forgatókönyvet is. A film főbb szerepeiben Pál Emőke, Rába Roland, Ferenczi Gábor és Ionescu Raul lesznek láthatók. Producere Iványi Petra (FoMO, Cicaverzum, A világ eredete), operatőre Gyuricza Mátyás, zeneszerzője Keresztes Gábor (Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Drakulics elvtárs, Földiek). A látványtervező Tyekvicska Virág, a jelmeztervező pedig Keszei Borbála. A filmelőállító a Lupa Pictures Kft.

A film előreláthatólag 2025 végére készül el. Gyártását a Nemzeti Filmintézet támogatja.

Forrás: Hiénák

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés