bezár
 

zene

2007. 06. 05.
Tribute est
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aki elmegy Június 7-én az A38 hajóra és behunyja szemét egy pár órára, az megidézheti négy nemzetközi rock banda örökzöld slágereit. Nem rockdiszkóról van szó, hanem négy magyar zenekarról, akik sok fáradtságos munkával játsszák el nekünk személyes kedvenceik dalait, ha már az igazi sztárok idén nyáron sem látogatnak el hozzánk. Becsüljük meg ezt az estét.
Az Incubus Cover zenekar rendszeres vendégei a pesti klub életnek És eddig sosem okoztak a srácok csalódást. Nem is árulnak zsákbamacskát, de ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az összes zenész ismert, underground zenekarokból verbuválódott össze. Az énekes, Szabó Dávid a vl45 és a HAELO énekese; a basszusgitáros, Urbán Tamás a Sunday Fury oszlopos tagja; a dobos, Bartos Ákos állandó kisérője a HAELO zenekarnak; és gitáros, Ilniczky Balázs szintúgy.
Ezeket az Incubus dalokat biztos hallni fogjuk az est foylamán: Drive, Make yourself, Pardon me, Nice to know you

U2 „emlékzenekar”-ként először talán a magyar Station jut eszünkbe, de úgy látszik nem ők az egyetelenek, akik képesek Bono és Edge dalait megszólaltatni. Az INKA-H formáció 1997 óta létezik, és saját bevallásuk szerint „ U2 dalok és U2 élmények, érzelmek közvetítésére hivatott hobby zenekar”. A tagok itt is egy erős referenciával rendelkeznek, a gitáros Juhász „Top” Róbert a Kowalsky meg a Vega, és az Agnus Dei zenésze, úgymint a dobos, Újvári Péter is; az énekes, Pintér Balázs a The Rain formáció tagja.
A repertoárból biztos hallani fogjuk a következőket: With or without you, Elevation, Stuck in a moment, Beautiful day

Az angol, modern rockot játszó Lostprophets-et a Dragoninja kelti életre a hajón. Már sokadik fellépésükön vannak túl és a myspaces oldalukon meg is lehet hallgatni a srácokat. Én még nem láttam őket sajnos élőben, de nem árulok el nagy titkot azzal, ha egy kis csalódás ért a dalok meghallgatások közben. Azt sem értem, hogy mért kell egy feldolgozást rögzíteni. De a pocsék hangzás mellett, meg kell hagyni az énekes ki tett magáért, amikor az angol énekes minden egyes gesztusát sikeresen betanulta. Reméljük meg fogja érni a sok áldozatot, amit a srácok a zenekarért hoznak és bebizonyítják nekünk, hogy nemcsak a nagy szigeten lehet rockbohockodni.

A Pearl Jam tribute zenekarról, (nevüket most bekopipésztelem, mert nagy a veszély, hogy hibásan gépelem be a nevüket) a Duhastrechtmanuela projektről be kell, hogy valljam még egyszer sem hallottam róluk. Minden hazai Pearl Jam rajongó tudja, hogy van kettő vagy három zenekar, akik már sok-sok éve, tisztességesen tudják megszólaltatni Eddie Vedder és társai dalait. Ez a Flop és a Basement zenekar, akik emellett a grunge tűzét olyan előadók feldogozásával is életben tratják, mint az Alice In Chains, Soundgarden vagy a sorozatban vitatott Stone Temple Pilots. Így nagy szorongással állok ennek a zenekarnak a koncertje elé, abban a reményben, hogy nem okoznak majd túl nagy csalódást. De ki tudja, lehet hogy srácok nagy löketet adnak, hogy mégis ellátogassak Katowicébe június 13-án a Pearl Jam koncertre.

Időpont: Június 7.
Helyszín: A38 hajó
Fellépők: Incubus Cover (Incubus cover), INKA-H ( U2 tribute), Duhastrechtmanuela projekt (Pearl Jam cover), Dragonninja ( Lostprophets tribute)
Belépő: 1200 forint
Szórólap
nyomtat

Szerzők

-- norbert --


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat
Április 11-én Szóbeli figyelmeztetés címmel tartottak felolvasást


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés