bezár
 

irodalom

2008. 03. 05.
Harry Potter Enciklopédia készül?
Diderot forog a sírjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harry Potter Enciklopédia készül? J.K. Rowling, a Harry Potter könyvek írója jogi lépéseket tervez egykori rajongója ellen. Steve Vander Ark egy lexikon kiadását tervezi, amely a Harry Potter-mitológia kutatóinak információtára, adalékok gyűjteménye lenne.
J. K. Rowling szerint "nagyon elkeserítő, hogy egy egykori rajongó pusztán a pénzszerzés reményében belenyúl a munkámba." A lexikon kiadója azonban úgy véli, ez is csak egy legális irodalmi tevékenység, olyan, akár egy irodalomtörténeti összefogalás. Rowling maga is dolgozik egy saját Potter-enciklopédia megírásán: ebben olyan adalékokat is közzétenne, amelyek nem szerepelnek az eddig megjelent kötetekben.

Az ellen-Harry Potter lexikon egy ugyanezen a néven futó rajongói oldal adatait használja fel.

Rowling mindezek ellenére derűlátó: "Különösen védett helyzetben érzem magam, egyrészt az irodalmi világ, amelyben oly régóta tevékenykedem, másrészt a rajongók támogatását élvezem, akik mindenhol nagy számban vásárolják a könyveimet."
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Benedek Anna --


További írások a rovatból

irodalom

47° 47′ 40″N 19° 02′ 05″E 47° 47′ 40″N 19° 02′ 05″E
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap
irodalom

Értékelés, felolvasás, lazulás Értékelés, felolvasás, lazulás
SZÍN Szépírónők Évadzáró Buli
Tallér Edina: Lány a város felett című könyvének bemutatója

Más művészeti ágakról

Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán
Bakony Alexa: Tobi színei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés