bezár
 

art&design

2010. 05. 20.
Mohamed-karikatúrák miatt blokkolja Pakisztán a Facebookot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A pakisztáni bíróság elrendelte a Facebook ideiglenes blokkolását, mivel a közösségi oldalon Mohamed-rajzversenyt hirdettek.
"Az istenkáromló viselkedés miatt a bíróság utasítja a kormányt, hogy május 31-ig bezárólag tiltsa le a Facebookot" - mondta el az egyik panaszt benyújtó ügyvéd szerdán. Sok muszlim ugyanis a vallásalapító Mohamed bárminemű ábrázolását sértésként értékeli.

A döntést kritizálók szerint a bíróság ezzel a lépéssel túllőtt a célon. A Nayatel internetszolgáltató főnöke szerint a teljes internetes oldal blokkolása elsősorban a fiatal netezők haragját vívja majd ki.

A rajzverseny szervezői a szerdán még elérhető Facebook-oldalukon elmondják, számukra ez a dolog elsősorban a véleményszabadságról szól. Tervezett versenyük elsősorban annak a muszlim bloggernek adott válasz lett volna, aki nemrég a South Park című rajzfilmsorozat producereit fenyegette meg. "Nincs joguk korlátozni a szólásszabadságunkat és fenyegetéssel hallgatásra kényszeríteni minket" - írják a szervezők a közösségi oldalon.

2005-ben a Jyllands-Posten című dán lapban megjelent Mohamed-karikatúra világszerte tiltakozások sorozatát váltotta ki, ezek mintegy ötven ember halálát okozták.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés