bezár
 

film

2008. 04. 08.
Fliegauf Cannes-ba megy
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fliegauf Cannes-ba megy A fiatal magyar rendezőgeneráció jeles képviselője, Fliegauf Benedek Womb című filmtervét meghívta a 61. Cannes-i Filmfesztivál keretei között megrendezendő L'Atelier projektfejlesztő műhelye , melynek Fliegauf lesz az első magyar résztvevője. A munka május 16. és 23. között zajlik.
A 2005-ben alapított Atelier első magyar résztvevőjeként érkezik Fliegauf a világ legfontosabb filmszakmai találkozójára májusban - írja a Filmunió honlapja. A tehetséges fiatal filmesek új terveinek támogatására létrehozott program célja, hogy a cannes-i fesztivál keretében biztosítson kedvező feltételeket a kiválasztott filmtervek megvalósításához. A 15 készülő film meghívásos alapon került be idén is az Atelier-be. Georges Goldenstern, az Atelier igazgatója a locarnói díjas Tejútat látva kérte be a Womb forgatókönyvét, és hívta meg Fliegaufot Cannes-ba.

A Womb szerelmesfilm, ami azért furcsa a Rengeteg, a Dealer és a Tejút című filmekkel híressé vált Fliegauf számára, mert "ilyet még nem csinált".

Az író, rendező, látványtervező, sound-designer Fliegauf Benedek eddigi játékfilmjeivel kiemelkedő sikereket ért el külföldön: Berlintől kezdve Mar del Platán át Moszkváig nyert rangos fesztiváldíjakat.
nyomtat

További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
gyerek

Családi program 2024. június elsején


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés