bezár
 

art&design

2010. 11. 03.
Elkészült az Együtt-lét fotópályázat honlapja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A www.egyuttlet.eu internetes címen érhető el az Együtt-lét - Hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében című nemzetközi fotópályázat újonnan elkészült honlapja, amely a pályamunkák leadására is szolgál.
A pályázatot július 12-én hirdette meg a Magyar Országgyűlés a Magyar Fotográfusok Háza szakmai partnerségével. Az Országgyűlés keddi sajtóközleménye szerint a résztvevők pályázatait az új honlapon várják, ahol a pályázattal kapcsolatos valamennyi információ elérhető.

Pályázni a határokon túl élő magyar kisebbségeknek a többi kisebbséggel és a többségi népcsoporttal való együttéléséről, valamint a Magyarországon élő kisebbségek, nemzetiségek életéről készült képekkel lehet november 30-ig. Az eredményhirdetésre decemberben kerül sor, majd 2011 márciusától nagyszabású kiállítást rendeznek az Országház előtt, a Kossuth téren a zsűri által legjobbnak ítélt pályaművekből.

"A fotópályázat célja, hogy méltó kiállítással mutassuk be a Kárpát-medencében élő közösségek életét" - fogalmaznak a közleményben, emlékeztetve, hogy Magyarország közelgő uniós elnöksége idején kiemelt hangsúlyt kap majd a regionalizmus kérdése, a nyelvek és kultúrák sokszínűsége, a kisebbségek hagyományainak megőrzése.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben
art&design

Lenni halott és fehér Lenni halott és fehér
Pashu: egy macedón-szerb malevicsista portréja

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Lichter Péter kísérletifilm-rendezővel a hosszú távú karrierépítésről és a sikerparadoxonról
színház

Csontdaráló Csontdaráló
Kele Fodor Ákos: Az egyse. Comico-tragicus fekete daljáték a legnagyobb bocsánatos bűnről
irodalom

Történelem családregényben, krimiben, versben, asszamblázsban Történelem családregényben, krimiben, versben, asszamblázsban
A Margó Fesztiválon és a 90. Ünnepi Könyvhét pénteki napján a Prae Kiadó három új kötete mutatkozott be


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés