bezár
 

art&design

2010. 12. 03.
Iparművészek karácsonyfái a Nagytétényi Kastélymúzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint negyven kortárs iparművész a Nagytétényi Kastélymúzeum 28 termében fölállított egy-egy fenyőfát karácsonyfának öltöztet föl szombatra a Bútorművészet a gótikától a biedermeierig című, Európa ötszáz évének lakókörnyezetét bemutató állandó tárlaton.
A XIV.-XIX. század lakberendezését idéző bútorok és az iparművészek egyedi karácsonyfadíszei különleges hangulatot teremtenek a barokk kastélyban. A fűszerek illata, a zeneszó, a fények és a díszek immár nyolcadik éve elengedhetetlenül hozzátartoznak a kastélymúzeum decemberi képéhez - mondta el az MTI-nek Fodor Andrea megbízott igazgató.

A tavalyi karácsonyi kiállításon megcsodált díszeket idén is árverésre bocsátják a szombati megnyitó után 12 órakor, s a Nagytétényi Kastély Közalapítvány javára befolyt összeggel a kastély jövő évi programjainak megvalósítását támogatják.

A karácsonyi ajándékozást segíti a kiállító művészek és kézművesek egyedi alkotásaiból rendezett vásár a kastély földszinti, boltíves helyiségeiben. A megnyitón méz-, gyógytea-, illóolaj és borvásárt is tartanak. A díszudvaron pedig hagyományos erdélyi recept alapján készülő kürtös kalács várja látogatókat - tette hozzá az igazgató.

A kastély dísztermében hétvégeken és a két ünnep között délelőttönként gyermekeknek szól Róka Móka Mesetára, a Maszk Bábszínház előadása, a Bábakalács Társulat és a Ziránó Színház bemutatója, délutánonként koncertek lesznek, vasárnap reneszánsz és barokk muzsika szól az Excanto Együttes előadásában, koncertet tart a Hortus Musicus 99 együttes, de föllép a Marquise Együttes, a budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar, a Lux Mundi trió pedig barokk zenei hangversenyt ad - sorolta Fodor Andrea igazgató.

A Karácsony a kastélyban című kiállítás 2011. január 2-ig tart nyitva.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
irodalom

Történelemleckék és egyéb történetek Történelemleckék és egyéb történetek
Margó 2019 – Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve, Nádas Péter: Leni sír, Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak és Kukorelly Endre: CéCéCéPé
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
Fischer Iván változata A Müpában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés