bezár
 

art&design

2008. 05. 31.
Nemzetközi kerámiatárlat nyílik Hódmezővásárhelyen
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizennyolc külföldi és csaknem ötven magyar kerámiaművész alkotásaiból nyílik kiállítás a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában vasárnap délben - tájékozatta az MTI-t a Híd című nemzetközi kerámiatárlat koordinátora szombaton.
Pannonhalmi Zsuzsa elmondta: a tárlaton a hazaiak mellett, többek között japán, egyiptomi, török, valamint felvidéki és vajdasági magyar kerámiaművészek alkotásai is láthatók lesznek. Több mint százötven művet tekinthetnek majd meg az érdeklődők egy hónapon át. 

A szakember hozzátette: a tárlat üzenete az, hogy a kerámiaművészet hidat teremt a különböző szemléletek, világnézetek, életfelfogások között. 

A tárlat ötlete két éve érlelődött - fogalmazott Pannonhalmi Zsuzsa. Akkor Gödöllőn tartották az Alkotótelepek Magyarországon című tárlatot, és a kiállítás olyan nagy sikert aratott, hogy a folytatás mellett döntöttek. 

Tavaly Franciaországban, Vallauris-ban, Hódmezővásárhely testvérvárosában mutatták be a gazdag anyagot a francia művésztelep alkotásaival kiegészítve. Ennek következő lépése a mostani kiállítás, melyhez kapcsolódtak a vajdasági Zenta és a felvidéki Losonc keramikusai. 

Egy-egy kiállított kerámia a szakértői becslések szerint több mint félmillió forintot ér, így a kollekció értéke megközelíti a negyvenmillió forintot. 

A tárlathoz konferencia is kapcsolódik, amelyet hétfőn rendeznek meg Hódmezővásárhelyen.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Háttérbeszélgetés Balog Józseffel a Thealter nemzetközi színházi fesztivál indulásáról és működéséről, kapcsolatrendszerekről, a fiatalok lehetőségeiről
Interjú Baráth Emőke énekművésszel a hazai és a külföldi éneklés hatásmechanizmusáról, koncerttermekről és operaszínpadokról, valamint marketinglehetőségekről
irodalom

Leülni vagy nem ülni? Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés