bezár
 

zene

2011. 01. 10.
Februári darkwave döngölős
Covenant, De/Vision, Black Nail Cabaret koncert, február 19, Szikra Cool Tour House
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Februári darkwave döngölős A Black Head Agency következő nagy dobásával a darkwave és synthpop zenék európai óriásait hozza el Budapestre. Február 19-én svéd Covenant és a német De/Vision lép fel a Szikrában; ráadásként a szcéna legeredetibb magyar képviselője, a Black Nail Cabaret kíséri őket.
A gótika több mint harminc éve már biztosan tartja magát az elektronikus zenében: ugyan a Depeche Mode óta már nagyon sok víz folyt le a Dunán, így ugyanannak az enyhén melankolikus, leheletnyire sötét és sokaknak bizony felkavaróan szélsőségesen mély életérzésnek rengeteg zenei variánsa alakult ki, mégis a lágyabb (így mainstreamebb) synthpop, illetve romantikusan dallamos darkwave maradt a legnépszerűbb. Ilyen szempontból február 19-e nem hoz különösebben forradalmi fellépőket, de a stílus legminőségibb előadói közül néhányat.

Ám hiába járunk az elektronika finomabb oldalán, itt is lesz tisztességes táncpad döngölés. A három előadó közül inkább a De/Vision hajlamos zenetechnikai értelemben is kontrasztosabb zenecsokrokat írni, ezért elsőként tőle számíthatunk elektrodiszkós dübörgésre:

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/w2ASUrmz9hc?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/w2ASUrmz9hc?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
De/Vision – Turn Me On

A romantikus szélsőségek nagymestere remélhetőleg a svéd Covenant lesz, hiszen csípősen tiszta imától rekedtes pokoljárásig egy számon belül is mindent tud – a vokál és szintetizátoratmoszféra. A Covenant orvosi ló, hiszen olyan jól mutatja, hogy a goth sötét hangulata, masszásan melankolikus, mégis szövetszerű zenevilága milyen kiválóan dinamizálható elektronikus elemek hozzáadásával.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Rg7HRcRvpxQ?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Rg7HRcRvpxQ?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
Covenant - Bullet

Egy ilyen közegben talált magára a hazai Black Nail Cabaret is: fél lábbal a mainstream szintipopban, fél lábbal egy bizarr, darkos világban próbálják feje tetejére állítani a kompromisszummentességet, ami számukra egyszerre életforma és játék. A zene légköre igazán könnyű, a dallam harapható, a belőle áradó energia pedig tényleg zsigeri. Mindehhez hozzá kell tenni, a hölgytagok dívás kiállása üdítő szintézist jelent a régebbi feszítős, extrovertált szubkultimidzses és ezáltal erőltetett gótbandák után.


<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Q26I7FTYRR0?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Q26I7FTYRR0?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
Black Nail cabaret – Veronica
 
Covenant, De/vision, BNC2
 
Jegyárak:

Elővételben a koncert napjáig: 3990 HUF
A koncert napján: 5500 HUF

Jegyek vásárolhatók:
- A Metro-Nóm hanglemezboltban: Budapest XIII.ker. Kresz G. utca 11.
- A koncert helyszínén a Szikra Cool Tour House-ban: Budapest VI.ker. Teréz krt. 62.
- Januártól a Ticketportálon is: 
www.ticketportal.hu
nyomtat

Szerzők

-- Sárosi Ádám --


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés