bezár
 

gyerek

2010. 03. 25.
Janikovszky Éva meseíró pályázat hetedszer
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az úgy volt... címmel idén is meghirdeti Janikovszky Éváról elnevezett meseíró pályázatát a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK); a hetedik alkalommal kiírt megmérettetésre szerdától egy hónapon át, április 24-ig várják a 6-16 évesek munkáit.
Mint az a FSZEK szerdai közléséből kiderül, a versengés célja a mai iskolás nemzedék önálló alkotó tevékenységének ösztönzése, írás- és kifejezőkészségük fejlesztése, az irodalom iránti szeretetük növelése.
"Ezzel a pályázattal tisztelgünk a gyerekek közt is népszerű és kedvelt Janikovszky Éva írónő munkássága előtt, aki számos művét kimondottan gyerekeknek, fiataloknak írta" - teszik hozzá a közleményben.

A pályázatra, amelyet először 2004-ben, a FSZEK fennállásának 100. évfordulóján hirdettek meg, két külön kategóriában (6-10 évesek, és 11-16 évesek) várják a gyerekek meséit a határon innen és túlról egyaránt. Tematikai megkötés nincs, csupán terjedelmi határt szabtak a szervezők: a jelentkezők legfeljebb öt A/4-es oldalnyi - és kizárólag nyomtatott formában elkészült - írással nevezhetnek a versenyre.
Az elmúlt években a pályázatra tematikailag igen színes alkotások érkeztek: a hagyományos mesetémáktól a mindennapi élet bemutatásán át a kis szerzők életének egy-egy eseményét megörökítő leírásig minden szerepelt a korábbi évek versenyművei között. Sokan rajzaikkal is illusztrálták pályázatukat, míg néhányan "illusztrációkkal ellátott könyvecske" alakban küldték be műveiket.

Minden pályázó csak egy, nyomtatásban még meg nem jelent írással indulhat, amelyet eljuttathat postai úton a Központi Könyvtár címére (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.) vagy e-mailen a titkar@fszek.hu címre, de akár személyesen is bedobhatja az átriumban elhelyezett gyűjtőládába.

A pályázatokra és a borítékokra minden esetben pontosan fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, címét vagy iskolája címét, elérhetőségét, valamint rá kell írni azt is: Meseíró pályázat.
A verseny eredményét május 28-án hirdetik ki ünnepélyes keretek között, és ekkor adják át a nyerteseknek járó könyvjutalmakat is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés