bezár
 

zene

2008. 10. 06.
A Budapesti Fesztiválzenekar sikere Párizsban
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Óriási sikert aratott szombat este Mahler 3. szimfóniájával a Budapesti Fesztiválzenekar a párizsi Pleyel-teremben.
A több mint másfél órás mű végén az egyik legrangosabb francia koncertterem közönsége bravózással, a nézők egy része felállva, tíz percig ünnepelte a magyar zenekart, amely minden évben fellép Párizsban. 

A Fesztiválzenekar szeptember 30-án indult kéthetes európai körútra az idei Budapesti Mahler Ünnepen a Művészetek Palotájában bemutatott darabokkal. A hat koncertből álló turné része volt a párizsi hangverseny.

Fischer Iván a koncert után elmondta: Mahler 3. szimfóniája az egyik kedvenc darabja, mert érzelmileg olyan gazdag és színes, hogy valahogy a végén mindig teljesség-érzést ad. 

"A zenekar most nagyon jó formában van. Ehhez a műhöz fantasztikus zenekari teljesítményre van szükség, minden tagot hihetetlen feladatok elé állítj. Csodálatosan játszott mindenki, s a francia kórus is nagyon jól énekelt" - tette hozzá a karmester.

A koncerten a Le Jeune Choeur de Paris (Párizs Ifjú Kórusa) működött közre, a női szólót a budapesti koncerthez hasonlóan a német mezzo, Birgit Remmert énekelte.

Fischer Iván úgy vélte: a budapesti és a párizsi közönség abban nagyon hasonlít egymásra, hogy nagyon szeretik a zenét és nagyon tudnak ünnepelni. 

Mahler egyik leggrandiózusabb művét a francia főváros után hétfőn Manchesterben, kedden pedig Birminghamben adja elő a Budapesti Fesztiválzenekar. Október 16. és 18. között pedig három estén át Fischer Iván a Washingtoni Szimfonikus Zenekarral (National Symphony Orchestra - NSO) - amelynek vezető karmestere -, szintén Birgit Remmerttel adja elő a 3. szimfóniát a washingtoni Kennedy Centerben.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés