bezár
 

film

2016. 01. 19.
Berlinben debütál Fliegauf Bence új filmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar játékfilm világpremierje gazdagítja a 66. Berlinale műsorát. Fliegauf Bence új filmje, a Liliom ösvény a február 11-én kezdődő nagyszabású nemzetközi rendezvény Fórum programjában lesz látható, mely az avantgárd filmalkotások elsőszámú bemutatkozási platformja.  

A Filmalap támogatásával készült Liliom ösvény története során „anya és fia lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az anya meséről mesére avatja be fiát a múltba. Az emlékek kísértik őket, de nem hátrálnak. Szembenéznek a démonokkal, és meglovagolják őket…”

A világszerte számos rangos fesztiváldíjjal méltatott Rengeteg, Dealer, Tejút, Womb és Csak a szél című filmek forgatókönyvíró-rendezője, Fliegauf Bence legutóbbi alkotásának főszerepeiben Stefanovics Angéla és a nyolcéves Sótonyi Bálint látható.

A Duna holtágán és a budai hegyekben forgatott Liliom ösvény operatőre Lovasi Zoltán volt, akivel Fliegauf első mozifilmje, a 2003-ban készült Rengeteg óta rendszeresen együtt alkot.

Liliom ösvény

A Fraktál Film gyártásában készült alkotás producere Mesterházy Ernő és Mécs Mónika. A Filmalap a Liliom ösvény című film fejlesztését és gyártását 367 millió forinttal támogatta.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Fórum programját február 11-21. között 46. alkalommal rendezik meg. Az innovatív, formabontó és kísérleti filmalkotásokat felvonultató Berlinale Fórumban olyan filmtörténeti jelentőségű alkotások világpremierjére került sor, mint Claude Lanzmann Shoah-ja, Tarr Béla Sátántangója, továbbá Jim Jarmusch és Aki Kaurismäki filmjei.

Fliegauf Bence Rengeteg és Dealer című filmjeivel korábban már szerepelt a Fórumban, és mindkét filmje független zsűri díjakban részesült.

Liliom ösvény

Bővebb információ: http://www.arsenal-berlin.de/en/about/history/berlinale-forum.html.

Forrás: sajtóközlemény, Magyar Nemzeti Filmalap, 2016. január 19.  

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés