bezár
 

építészet

2009. 08. 11.
Átver az Önkormányzat? – Nyílt levél Hatvani Csabának
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A mai napon az alábbi nyílt levelet juttatta el a takarodo.com nevében Lévai Gábor a VI. kerület, azaz a Terézváros Önkormányzatához. A PRAE.HU szinte az első pillanattól kezdve fontosnak tartja a terézvárosi csendrendelet ügyét, ezért tesszük közzé a nyílt levelet, amivel teljes mértékben egyetértünk.
Tisztelt Hatvani Csaba Alpolgármester Úr!

Az Önkormányzatnál 2009. július 29-én tartott, csendrendelet néven elhíresült rendelettel kapcsolatos egyeztető ülésen a Terézvárosi Önkormányzat ígéretet tett a helyzet rendezésére. Az azóta hozzánk érkezett információk miatt nyílt levéllel fordulok Önhöz, mint a kerület honlapján ezzel a kérdéssel foglalkozó bejegyzésben megadott illetékeshez.

A hozzánk (www.takarodo.com) érkezett információk alapján az Önkormányzat nem kíván rendkívüli közgyűlést összehívni, így az első rendes közgyűlés a rendelet hatálybalépését követően, 2009. szeptember 10-én lesz megtartva.

Továbbá információnk van arról, hogy a kerület jegyzője nem kívánja a rendelet hatályba lépését elhalasztani, sőt, amennyiben szeptember 1-től lakossági bejelentés érkezik hozzá, ő azonnal megindítja a hatósági eljárását.

Véleményünk szerint a fenti információk szöges ellentétben állnak az Önök által a honlapjukon is kihirdetett egyeztetési eredményekkel, az ott elhangzottakkal.

Igen furcsának találjuk, hogy a felelős politikusok, Önkormányzati képviselők nyilvánvalóan felelőtlen rendeletalkotás után szabadságra hivatkozva nem érhetőek el egy közfelháborodást kiváltó ügy rendezése érdekében: tragikomikus, hogy Budapest egyik központi kerülete több mint egy hónapja nem tud (vagy nem akar?) rendkívüli közgyűlést tartani. - és erre a nyári szabadság sem megfelelő indok.

Szeretnék konkrét választ kapni, mit tett az Önkormányzat az elhibázott rendelet hatálybalépésének felfüggesztése érdekében?

Mit tettek az egyeztetésen elhangzott ígéreteik betartása érdekében?

Mit értenek Önök moratórium alatt és azt hogyan kívánják legitimizálni?

Hogyan képzelik Önök a kereskedelmi egységek sorsát 2009. szeptember 1-től?


Felhívjuk figyelmét az alábbi, a kerület hivatalos honlapjáról származó kijelentésekre:
 
"Napjainkban a 40.000 fős lakossággal rendelkező Terézváros jelentős kereskedelmi, idegenforgalmi és diplomáciai központja Budapestnek.

Az egyre gyarapodó kereskedelmi és bankhálózat, korszerű üzletközpontok, utazási irodák, vendéglátóhelyek, színházak és egyéb művelődési és szórakozási lehetőségek sokasága a Főváros egyik legváltozatosabb kerületévé teszik Terézvárost.

A kerület északi sarkában a Nyugati pályaudvar és az előtte kialakult tér nyüzsgő világa fogadja a helybélieket és a messziről érkező látogatót, egy ugrásra innen viszont már a Pesti Broadway forgatagában érezheti magát az ember, színházak és mulatók között. Csak néhány lépés, és máris a legújabb magyar Világörökségen járunk, az Andrássy úton, a nagyszerű neoreneszánsz bérpaloták között, a platánfák árnyékában húzódó sétányon, az előkertes elegáns villa-paloták szomszédságában. Egy újabb utcasarok, és a hajdani pesti slágerek által megénekelt Király utcán járunk, a pesti kereskedők egykori főutcáján."

Szintén az Önök honlapján emelik ki több helyen is az Operaházat, mint a kerület egyik hírességét. Az Operaház kereskedelmi egység? Szintén 10 órakor be kell zárnia? Ha igen, akkor javasoljuk, értesítsék az Operaházat, hogy pl. Wagner művek esetén matiné előadásra készüljenek, vagy egyszerűen csak rövidítsék azt le egy-két unalmas felvonással, nehogy 10 óra utánra nyúljon egy ária.

A Zeneakadémiát szintén kérjük értesíteni, hogy ne felejtsék el figyelmeztetni a szólistát, hogy ne játsszon túl sok ráadást, vagy ha mégis megteszi, akkor nehogy egy largo tétellel, hanem feltétlen presto tempójú darabbal köszönje meg a tapsot.

Folytathatnánk a sort, de nem tesszük: inkább a megoldásra koncentrálunk.

Az egyeztető ülésen természetesen a vendéglátósok is ígéretet tettek arra, hogy 2009. szeptember 15-ig megadják javaslataikat egy mindenki számára megfelelő rendelet megalkotásával kapcsolatban. Információink szerint a vendéglátósok körében az egyeztetések elindultak, így a "másik résztvevő" eddig eleget tett ígéretének.

A Takarodo.com civil szerveződés szintén dolgozik javaslatain, amelyet időben el fogunk juttatni Önökhöz - annak ellenére, hogy a mai napig nem kaptunk választ a 2009. július 29-én Önöknek elküldött levelünkre.

Válaszát várva, üdvözlettel,
Lévai Gábor
takarodo.com
info@takarodo.com
 


Kapcsolódó anyagok:
Kapcsolódó linkek:
  • takarodo.com (itt található meg az üggyel kapcsolatos összes hír és anyag – mind a két oldalról)

Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról
Egy látogatásra érdemes új célpont

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés