bezár
 

irodalom

2008. 03. 04.
Modern magyar könyvtár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2013-ig tartó, csaknem húszmilliárd forintos uniós forrásból megvalósuló könyvtárfejlesztési program indulását jelentette be a héten Skaliczki Judit, az Oktatási és Kulturális Minisztérium könyvtári osztályának vezetője. Az első lépésben a technikai eszközök körét bővítik.
A pályázat több ütemben valósítja meg a könyvtárak korszerűsítését: először a technikai apparátust fejlesztenék, majd ezt követően a katalógusok digitalizálása következik, amely többek között a könyvtárközi kölcsönzések menetén is sokat gyorsít majd. Az új rendszer segítségével akár otthonról is kölcsönözhetünk könyveket, illetve igénybe vehetjük a könyvtárak más szolgáltatásait is.

A modernizációs pályázathoz kapcsolódva egy olvasásfejlesztési program is indul, amely az oktatáson, továbbképzésen kívül többek között a könyvtári olvasókörök létrehozására ösztönzi a diákokat, tanárokat. Az elsők között kap helyet a Reneszánsz Év programsorozatához kapcsolódó projekt. A Magyar Digitális Képkönyvtár elnevezésű kezdeményezéssel a könyvtárakban őrzött képek, térképek, fotók, metszetek számítógépes bázisa jön létre.
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés