bezár
 

zene

2008. 05. 25.
Deti Picasso és a Tito and Tarantula az A38 Hajón
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az örmény-orosz Deti Picasso együttes szerdán, egy nappal később az amerikai Tito and Tarantula nevű amerikai formáció tartja lemezbemutató koncertjét az A38 Hajón.
A Deti Picasso Európa egyik legeredetibb világzenei formációja, különleges színfoltja az orosz klubkultúrának. Dinamikus, funkos, táncos zenéjükben sok kísérleti elem található - kaukázusi ritmusok, izgalmas vonós-és gitártémák. A zenészekre nagy hatást gyakorolt az örmény népzene és más népek muzsikája. 

Többször jártak Magyarországon, a zenészek jó viszonyban vannak a Másfél tagjaival és Grencsó Istvánnal, közös számokat is írtak. Új lemezük, a Turbo Mairik (Turbo Anyuci) a négy éve megjelent, örmény népzenei motívumokon alapuló Ethnic Experminets folytatása. 

A csütörtöki koncert vendége a Los Angeles-i székhelyű Tito and Tarantula nevű zenekar a Blue Music sorozat részeként lép fel. A hamisíthatatlan vadnyugati kocsmahangulatot a Tarantino filmek őrületével vegyítő együttes öt év után megjelent lemezét népszerűsítve érkezik Budapestre. 

Az 1992-ben alakult zenekar vezetője Tito Larriva énekes, gitáros és zeneszerző színészként talán még ismertebb - játszott a Desperado című filmben.

Zenéjük, amelyet neveztek texas boogie-nak, kaliforniai szörfgitározásnak is, alapvetően az indie kategóriába sorolható. Zenéjük a kitűnő Quimbyvel és a remek Eagles of Death Metal bandával mutat rokonságot.

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés