bezár
 

építészet

2018. 10. 17.
Koncepció, kontextus, térbeliség
3h_3ház a Fugában
Tartalom értékelése (3 vélemény alapján):
Október 11-én, csütörtökön nyílt meg a Fugában a 3h építésziroda kiállítása 3h_3ház címmel. A 24. születésnapját ünneplő iroda - 12 évet Győrben, 12 évet Budapesten töltöttek - az elmúlt évek terveiből táplálkozva mutatkozik be, különös figyelmet szentelve három munkájuknak: a fertődi Esterházy-kastélynak, a szegedi Dómnak, és a MOME épülő új Campusának.

Az egyes projektek mellé fogalmak tartoznak, ezek képviselik az alkotó folyamat alapvetéseit: koncepció, kontextus, térbeliség.

.

A koncepció a MOME Campus - még zajló - építkezéseihez kapcsolódik, hiszen az irodának komoly koncepcionális elvárásokat kellett teljesítenie. A folyamatos haladásba és az alkotásba vetett hit illeszkedik az egyetem szellemiségéhez, megkívánva az inspiráló környezet létrehozását.

,

A kontextus fogalmához a szegedi Dóm felújítása tartozik. A Dóm kilencvenes évekbeli munkálatai sok kérdést tettek fel az irodának, számot kellett vetni régi és új fogalmával,az idővel, valamint a stiláris megoldások helyes megválasztásával is.

Az építészeti térképzés műemlékek esetében különösen izgalmas feladat, ennek lenyomatát láthatjuk a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyán is.

.

A kiállítás nem pusztán retrospektív tárlat, hanem sokkal több: azon túl, hogy a látogatók szemügyre vehetik a kész épületeket, bepillanthatnak a tervezés folyamataiba, a sokszor nehéz döntések és alakuló tervek dimenziójába is. A falakon látható képeket Bujnovszky Tamás és Danyi Balázs épületfotósok készítették.

.

A 3h_3ház kiállítás október 24-ig látható.

A szerző fotóival

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Pszota Dalma --

Pszota Dalma az ELTE esztétika - művészettörténet szakán végzett, jelenleg a MOME designelmélet mesterszakának hallgatója.


További írások a rovatból

építészet

A többléptékű város nyomában A többléptékű város nyomában
Smart city és azon túl
építészet

Sündisznótüske és betonhintaszék Sündisznótüske és betonhintaszék
Bauhaus100. Program a mának/ Kortárs nézőpontok - kiállítás a Ludwig Múzeumban
építészet

Pécs rejtett metafizikája Pécs rejtett metafizikája
Bojár Iván András – Darabos György: Nagy Pécs Könyv. Ivon Kiadó, 2017. 444 oldal, 22000 Ft.

Más művészeti ágakról

színház

ínház a oronav özepén (2) ínház a oronav özepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*
gyerek

Különleges videós produkció készült a rendszerváltásról
A Faktor Terminál produkciója a Tilos az Á Könyvek kötete alapján
Tomek Ducki: Életvonal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés