bezár
 

film

2008. 05. 24.
P(rae)T(ele)V(ision)
Mi, hol, merre a hülyítődobozban 1.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
P(rae)T(ele)V(ision) Szép jó napot, egy héttel a PTV3 koncert után elindítom a PTV (Prae TV) kísérleti adását, lesz itt minden ami szubjektív, vagy nem annyira az. Van amiket ki fogok emelni és van amiket nem, és nem tudom hogy lesz meg meddig, de próbálok hetente jelentkezni. Most épp egy kocsmában vagyok, kezemben a laptop, és két részeg énekel mellettem, erről eszembe jut egy történet múlt hétről: egy másik kocsmában, ahol Csodálatos Zenét hallgattunk Jó Társaságban, ám minden csorda három napig tart, és most arra kell figyelnem, hogy a helyi késdobálófamília el ne lopja a gépet, amíg iszom a söröket és írok. Előrebocsátanám, hogy még csak próbálkozom az oldallal meg a kódolásokkal, és ezt a sör csak nehezíti, szóval úgy olvassátok, ami jönni fog. Kezdjünk is bele! (S a többi adás kocsmából vagy nem kocsmából, de időben jelentkezik, mert úgy van értelme. - a szerk.)
SZERDA

Viasat3, 8.30: Kölykök - na most bajban vagyok, mert ha jól tudom, egyrészt már volt egy ilyen című Larry Clark-kinderpornó, másrészt Majkának volt egy műsora, ahol ledumálta a csajokról a ruhát. A Kölykökből még egy részt se láttam, de az alcíme alapján (gyerek talk-show felnőtteknek) nagyon gyanús, hogy itt is valami ilyesmiről van szó. Vagy nem. Mindegy. Elrettentésül írtam be, ja. Most nézem, ezzel elkéstem, de hát a kocsmában ülés már csak ilyen.

Tv2, 12.50: Félénk vagyok, de hódítani akarok - Pierre Richard fénykorában. Francia vígjátékok, régi kellemes emlékek. Mikor fogják az olasz alapfilmeket is újrasugározni? (Ezzel is elkéstem, ja, majd legközelebb belehúzok.)

Viasat3 21:05: A rózsaszín párduc nyomában - szerencsére ez az originál 1982-es verzió, nem valamelyik mostani feldolgozás, szóval nyugodt lelkiismerettel ajánlhatom.

RTL Klub, 21:15: A Karib-tenger foglyai (Hármas) - huh, hát erről már áradoztam egy sort DVD-kritikámban, akit érdekel olvassa el itt (link), amúgy meg csak magamat tudom ismételni, minden szentnek magához nyúl a keze, szóval engedelmetekkel idéznék magamtól: "A Hármas nem is annyira film, mint inkább egyetlen hosszúra nyújtott képernyővédő, egy mozgóképtapéta. Ennél fogva, hogy mi történik benne, az nagyjából másodlagos. A sztori és a végkifejlet kitalálható, a párbeszédek mulatságosak/nevetségesek, a főszereplők egyszerűek mint a faék, a tenger és a sziget gyönyörű, és hát ott van a lead actress mindenféle lenge ruhákban (és néha anélkül @_@). A fő kérdés tehát (az összes erőltetett "dráma" meg "történet" ellenére) mégiscsak az, hogy vajon képesek-e Kelly Brook gyönyörű (és ami a lényeg: TERMÉSZETES) mellei lekötni a nézőt nagyjából kilencven percig, a válasz pedig mi is lehetne más, mint hogy
mi az hogy! NAGYONIS!!!"


Mit lehet ehhez hozzátenni, hát max. annyit, hogy ezidáig aki a természet ezen csodáit látni akarta, annak előfizetéssel kellett rendelkeznie az HBO / HBO2-re, vagy meg kellett vennie DVD-n. Most viszont, hála az RTL Klubnak, ingyen és bérmentve láthatjuk amit látni kell. (MELLesleg a filmnek eredetileg is vagy 2-3 címváltozata volt, ez a trend úgy látszik Magyarországonn is folytatódik.)

Röviden: behűtött sört előkapni, berakni valami easy listening muzsikát (Schulmadchen Report, Vampyros Lesbos), és elterülni a fotelben.



CSÜTÖRTÖK


Film+, 7.00: Beépített szerelem - rendőr meets bartendör, karácsony, ezmegaz, jól megcsinálva. Ellentétben az Igazából Szerelem című rettenettel, ami, ugye.

Cinemax, 8.05: Felbolydult família - kicsit ismerős megvalósítás (Megint a régi nóta, vagyis családi meg egyéb történések plusz zene), aki lemaradna, annak 27-én 14:50-kor megismétlik.

Filmmúzeum, 15.00: Café chantant - kettős élet, éjszakai lokálok, dolcsevíta, sokadszorra, családi mulatság.

Cinemax2, 20.00: Az első szexikon - Betty Page-t még az is ismeri, aki nem, a mai Amerika népességének felét az ő képeire izgulva hozták össze (a másik felét Barry White zenéjére, hát olyan is lett), ráadásul olyan zenekarok is felhasználták borítógrafikaként, mint a Thrill Kill Kult vagy a Sheep On Drugs. Erről a szépséges hölgyeményről csinálták eztet a filmet, de azért én mégiscsak azt mondom, hogy demand the original, vagyis aki teheti, eredeti formájában ismerje meg Miss Page munkásságát.

HBO2, 20.25: A barlang - asszem, ebben vér folyik, sok, szóval nagyon rossz nem lehet. Sajnos nincs HBO-m, de nem baj, mert kevés film érdekel onnan. Csak gondoltam, megemlítem.

Duna II. Autonómia, 20.50: Szoroki - a cigány főváros - csak a politikai korrektség jegyében, egyrészt, másrészt meg kíváncsi vagyok egy "cigány főváros"-ra, hahaha.

HBO, 21.35: Taplógáz: Ricky Bobby legendája - Mr. Cohen miatt, esetleg. Egyébként csak egy átlagos vígjáték átlagos alapötlettel és még átlagosabb (vagy az alatti) poénokkal.

ATV, 22.10: KL Auschwitz - A tábor és foglyai - a doku-sorozat hatodik része, avagy ismerjük meg a történelmet minél több oldalról. Végre valami épeszű dolog is megy az ATV-n.

Duna, 22.30: Cseresznyefák és meggyfaligetek királynője - A Führer édesszájú - ennek milyen jó címe van már. Már csak ezért is itt a helye.



PÉNTEK

Filmmúzeum, 9.05: Twist Around the Clock - megadja a napnak a kezdést, la! Rakenroll!

ugyanott 20.00: Fantozzi tovább tűr - olasz limonádé, a maga módján klasszikus, ez van.

M2, 9.00: Pengető - Rhoda Scott & Sarah Morrow - easy listening revival rulez, Yma Sumac mikor lesz???

Cartoon Network/TCM, 21.00: Dühöngő bika - Scorsese + DeNiro + Pesci = Filmtörténeti Klasszikus. Hibátlan. Scorsese és DeNiro egy "match made in Heaven": még a kevébé ismert kollaborációk is jók (A Komédia Királya).

Főnix TV, 21.00: Szelíd szerelem - hát erről fogalmam sincs, micsoda, az adóról se hallottam még soha életemben, viszont Katherine Heigl szépen néz benne ránk, nézzétek meg ti is milyen szépen:
Katherine Heigl




















Valami romantikus genya lesz ez, hangot le, PC-s hentelés mellé kiváló ellenpontozás lesz.

TCM, 21.00: Alex Csodaországban - ezúttal Alex tűr tovább Hollywoodban. Nem győzöm elégszer megnézni.

Zone Europa, 21.50: Az alkimista és a szűz - magyar művészfilm, óvatosan vele. Asszem, ez az, amiben szerepelek 2 másodpercig, vagy a haverom szerepel, vagy az egy másik magyar hasfájás volt, mondjuk tökmindegy. Én már úgy vagyok vele, minden jöhet, csak művészfilm ne. Meglátjuk igazam volt-e.

M2, 21.50: Reggeli a Plútón - obligát toleranciatanítás, Neil Jordannak azonban még mindig NEM ez a legjobb filmje e témában, hanem a Síró Játék. A Reggeli... nekem kicsit túl erőltetett, túl... na, értitek: OLYAN.

Duna, 22.20 A gépész - vér folyik benne, meg feszültség van. Jó.

Na ezt most elmentem, kimegyek a mosdóba, aztán folytatjuk, ha még meglesz a gép.

Aha. Hol is tartottam?



SZOMBAT

HBO, 9.35: Volver - most komolyan, van aki még nem látta? Ha igen, most pótolhatja. Almodóvar általában zseniális dolgokat csinál, de ha nem, akkor se ad ki szart a kezei közül.

ugyanott 22.30: V mint vérbosszú - viszonylag jó képregény kiherélt filmverziója. Szerintem.

HBO2, 15:50 Tűzszekerek - a közeledő olimpia miatt adják, de nem csak emiatt érdemes megnézni. Mindenki Vangelis zenéjére emlékszik, aki azóta egyre geilebb dolgokat produkál. Itt még alázattal áll a filmhez (a Szárnyas fejvadászban is). Egyszer az életben mindenkinek látnia kell a Chariots of Fire-t, miért ne lehetne ez az az alkalom?

Zone Europa 20.00: Hollywoodi lidércnyomás - újabb leleplezések Alex csoRdaországáról.

ugyanott 22.05: A rózsa neve - bár Eco a legtúlbecsültebb írók egyike, de filmbe tömörítve azért még éppenhogy élvezhető. Sean Connery csuklyában rohangál és nyomoz, emberek halnak meg, ésatöbbi.

Duna TV 22.05: Sophie Scholl - Aki szembeszállt Hitlerrel - a kötelező napi törióra.



VASÁRNAP

Amellett hogy minden pihenni-szórakozni vágyó embernek őszintén ajánlom a Vidám Vasárnapot, az alábbi programokat említeném még meg:

m1, 13.05: A vándorló palota - klasszikus japán rajzfilm, csodaszépen megrajzolva, kicsiknek-nagyoknak kötelező!

ugyanott 19.55: Az én Antal Imrém - talán majd most sikerül tisztességesen megemlékezniük róla, én nem táplálok vérmes reményeket ezügyben.

Duna TV, 20.00: Iszka utazása - rögvalóságos, de ez is kell néha, hogy tudjuk, nem a mi sorsunk a legnehezebb, meg ilyenek...

HBO2, 20.20: Idétlen időkig - kellemes kis vígjáték, semmi komoly, de még az élvezhető fajtából, kicsit boncolgatja az élet értelmét, meg olyan romantikus izé is van benne, de nem fáj ez se senkinek, a vonatos részen a mai napig tudok röhögni.

M2, 21.00: Hamlet - Istennek hála, nem a melgibzonos, nagy nevek vannak benne, biztosra menés, nem kell félni, nem fog fájni.

HírTV 22.06: Három hiányzó oldal - törióra, megint. Nem árt az senkinek.

Mostanra ennyi, majd meglátjuk mit hoz a setét jövő. Bye!

Prae TV
nyomtat

Szerzők

-- Mágikus Bertalan --


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés