bezár
 

irodalom

2020. 04. 30.
OGM Fotónapló – 2020. április
A mázoló
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Azt hiszem, figyelnek. Oké, két hete vettem három lakást egy háromszintes ház felső emeletén, és most végre van időm egybenyitni és felújítani őket. Ez sokszor hangos, és nyilván mindenkinek az agyára megyek, akinek a belső udvarra nyílik az ablaka, márpedig négy ilyen ház is van. Erkélyesek. És otthon van mindenki, és kizárt, hogy ne vették volna észre az ajtómra kirakott piros cédulát.

Én azt hittem, soha nem fogok félni. Mármint ilyen aprókat persze, de nem hetekig egyfolytában. Nemrég jöttem haza, a saját szememmel láttam, mi folyik az olaszoknál. Meg is értem, hogy két hétre becsuktak. Mázlim volt, pont kész lett az új lakcímkártyám, így itt lehetek, és bőven van min dolgoznom: két nappali, két háló, egy nagy konyha, a fürdőszobák. Na meg a mázolás. Szeretném Lucát szép ablakkeretekkel fogadni.

De biztosan figyelnek. Egy srác folyton kijár az erkélyre. Vagy az üres cserepeit locsolja, vagy egy bazinagy fényképezőgéppel nézegeti a tök csupasz tűzfalakat. Meg ahogy a feketerigók harcolnak az akácfa egyetlen fészkéért. Kevés az inger, még egy nagy belső udvarban is. Attól tartok, én vagyok a legérdekesebb. Nem kockáztathatok.

A mázoló

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
irodalom

Sosem hal már meg Sosem hal már meg
Brandon Hackett novellája a Prae spekulatív fikció témájú lapszámából

Más művészeti ágakról

lemezismertető
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán
art&design

Játszd újra! Játszd újra!
Molnár Judit Lilla: Tervezett véletlen című tárlata a Budapest Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés