bezár
 

irodalom

2020. 04. 30.
OGM Fotónapló – 2020. április
A mázoló
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Azt hiszem, figyelnek. Oké, két hete vettem három lakást egy háromszintes ház felső emeletén, és most végre van időm egybenyitni és felújítani őket. Ez sokszor hangos, és nyilván mindenkinek az agyára megyek, akinek a belső udvarra nyílik az ablaka, márpedig négy ilyen ház is van. Erkélyesek. És otthon van mindenki, és kizárt, hogy ne vették volna észre az ajtómra kirakott piros cédulát.

Én azt hittem, soha nem fogok félni. Mármint ilyen aprókat persze, de nem hetekig egyfolytában. Nemrég jöttem haza, a saját szememmel láttam, mi folyik az olaszoknál. Meg is értem, hogy két hétre becsuktak. Mázlim volt, pont kész lett az új lakcímkártyám, így itt lehetek, és bőven van min dolgoznom: két nappali, két háló, egy nagy konyha, a fürdőszobák. Na meg a mázolás. Szeretném Lucát szép ablakkeretekkel fogadni.

De biztosan figyelnek. Egy srác folyton kijár az erkélyre. Vagy az üres cserepeit locsolja, vagy egy bazinagy fényképezőgéppel nézegeti a tök csupasz tűzfalakat. Meg ahogy a feketerigók harcolnak az akácfa egyetlen fészkéért. Kevés az inger, még egy nagy belső udvarban is. Attól tartok, én vagyok a legérdekesebb. Nem kockáztathatok.

A mázoló

nyomtat

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

A Hévíz Kulturális folyóirat a Nyitott Műhelyben bemutatta idei harmadik lapszámát.
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 5. nap

Más művészeti ágakról

gyerek

Budapesten, Debrecenben és Szegeden 2024. januárjában
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés