bezár
 

gyerek

2021. 08. 15.
2. Budapesti Illusztrációs Fesztivál
Augusztus 30-ig lehet jelentkezni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesti Illusztráció Fesztivál 2019-ben azzal a céllal jött létre, hogy reprezentálja és megújítsa a hazai illusztrációs művészetet. Most újra meghirdetésre került a pályázat, amelyre augusztus 30-ig lehet még jelentkezni.

A szervezők célja, hogy a kétévente ismétlődő, biennálé jellegű pályázat, kiállítás és a kapcsolódó rendezvények által ösztönözzék a hazai irodalmi illusztráció felzárkózását a világ élvonalához: láthatóvá tegyék a fiatal tehetségeket, hosszabb távon pedig reprezentálják a magyar illusztrációt nemzetközi szinten is.

Kategóriák:

1. Szépirodalmi illusztráció (Fiction):  szabadon választott művek, felnőtt- és gyerekirodalmi, régi vagy kortárs, külföldi vagy magyar szerzők írásainak, vers, novella vagy regény illusztrációja

2. Tudományos művek illusztrációi (Non fiction): természettudományos, technikai, turisztikai, felvilágosító stb. illusztráció

3. Szöveg nélküli lapozók, böngészők, narratív képkönyvek (silent book)

4. Évfordulós irodalmi pályázat: illusztrációk az alábbi, idén évfordulós alkotók valamelyikének választott művére: Mészöly Miklós, Pilinszky János, Lázár Ervin (Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve)

A fesztivál a Graphifest rendezvénysorozat keretében valósul meg, szervezői, és a kiállítás kurátorai Herbszt László, illusztrátor-tervező grafikus és Révész Emese, művészettörténész.

További részletek és információk az esemény facebook-oldalán.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés