bezár
 

film

2022. 05. 05.
Dér Asia meghívást kapott a Cannes Docs fórumra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dér Asia meghívást kapott a Cannes Docs fórumra A cannes-i filmvásár Cannes Docs szakmai programjába kapott meghívást Dér Asia Nem haltam meg című dokumentumfilm-projektje, mely a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készül, és jövőre lesz látható.

A május 17-én kezdődő cannes-i fesztiválhoz kapcsolódó filmvásáron lesz először látható Dér Asia Nem haltam meg címmel készülő dokumentumfilmjének nyers vágata. A rendező egészestés filmtervével egyike volt az NFI 2019-es Inkubátor Program nyerteseinek.

prae.hu

Mint írják, a tekintélyes szakmai fórum a fesztiválszervezőknek és forgalmazóknak jóval azelőtt mutat be ígéretes, még készülőben lévő projekteket, hogy azokat a nagyközönség láthatja.

A tájékoztatás szerint a dokumentumfilm a szembenézés, a változás lehetőségéről szól. A film főhőse Gábor, egy sikeres galériatulajdonos, aki szembesülve a hírrel, hogy hasnyálmirigyrákja van, energikusan áll neki a változtatásnak, esélyt látva a betegségében, hogy a régóta benne levő kérdésekre választ találjon.

A Cannes Docs fórum a magyar projektet a Circle - Women Doc Accelerator válogatásban mutatja be, mely mindössze négy női dokumentumfilmes alkotására hívja fel a figyelmet idén. A Nem haltam meg (nemzetközi cím: A Successful Man) producere Meggyes Krisztina, Szakonyi Noémi Veronika és Vincze Máté Artúr, a dokufilm a Match Frame Productions gyártásában készül és a tervek szerint jövőre láthatja a közönség - emlékeztet a közlemény.

Mint a közlemény felidézi, a Nemzeti Filmintézet által 2015-ben életre hívott Inkubátor Program egyedülálló és népszerű a pályakezdők körében, melyre évente mintegy 70 pályázat érkezik. A program részeként már 38 elsőfilmes csapat kapott gyártási támogatást és mintegy 20 el is készült. Köztük volt Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotása, melynek világpremierje a cannes-i fesztiválon volt és elnyerte a filmkritikusok nemzetközi szövetsége, a FIPRESCI rangos díját. Csuja László Virágvölgy című road movie-ját többek között a Karlovy Vary filmfesztiválon díjazták, Zurbó Dorottya Könnyű leckék című dokumentumfilmje a locarnói premierjét követően világszerte nagy sikert aratott.

 

Bővebb információ a cannes-i filmvásár Cannes Docs szakmai programjáról a www.marchedufilm.com weboldalon található.

Kép: iefta.org

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület

Más művészeti ágakról

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés