bezár
 

film

2008. 09. 23.
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 17.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit, hol, merre a hülyítődobozban 17. Nagyon remélem hogy mindenki megfogadta a tanácsomat, és múlt szombaton semmilyen rendezvény apropójából nem ment ki az utcára. Részemről bekészítettem a sört meg a sültkrumplit, ám csak vasárnap fogyasztottam el. Így jár aki túledz a semmire! Nézzük ezen a héten miért lesz érdemes tovább növelni a sörhasunkat a fotelben :)
HÉTFŐ

RTL Klub, 11:25: Hegycsuszamlás - az ausztrál síoktató küzdelme a természet erőivel (sár, hegyomlás, stb.). Valós történet alapján.

m2, 21:00: Halálos talány - nem túl ígéretes rendőrsztori félrekúrásokkal és egyebekkel.

Duna Televízió, 23:05: Három nő - dokumentumfilm a családon belüli bántalmazásról. Nem könnyű néznivaló, de sajnos a probléma jelen van, és nem söpörhetjük a szőnyeg alá.

RTL Klub, 23:20: A sivatag vámpírjai - Amerika sokadszorra is nekifut a vámpíros témának, de ismerjük el, Los Angeles vámpírok nélkül is az élőhalottak és vérszívók városa, szóval a valóságnál nincs semmi ami rosszabb lenne.
A sivatag vámpírjai

HBO, 1:55: Főfőnök - Lars von Trier szellemes, kritikus filmje. Tud ilyet is, ha akar, csak sajnos túl ritkán akarja.

Lesz az m1-en a Csak az a Szex is 23:45-kor, gomdolom ismétlés, mellette szól: Christina Ricci, Danny DeVito, ellene viszont az, hogy Woody Allen filmje és persze szerepel is benne.

KEDD

Filmmúzeum, 17:20: A törvény az törvény - Toto és Fernandel mindenkit felvidít, mindenkor. A régi idők nevettetőinek emlékére, egésség!!!! Már a spájzban vannak:
A spájzban

film+, 17:25: Gyilkos denevérek - vámpíroknak kötelező!

Duna Televízió, 20:00: Dallas Pashamende - Sorry vagyok, de ki kell mondanom amit gondolok: Gryllus Dorkát általában vagy izélik egy filmben, vagy elcsúnyítják. Itt most elcsúnyítják, tehát még annyi vonzereje sincs az egésznek, hogy némi vetkőzés lenne benne. Kötelező toleranciamese, a kevésbé sikerültebb fajtából. Majd ha lesz jobb, szólok.

m2, 21:00: Gyilkos ösztön - valós sztori alapján. A terroristavadász-nő ezúttal a vadászottak listáján.

RTL Klub, 21:15: Az elnök zsoldosa 2.: Végveszélyben - akciófilm, tizenkettő egy tucat, vagyis messze nem egy Piszkos Tizenkettő.

TV2, 21:20: Csupasz pisztoly 33 1/3: Az utolsó merénylet - avagy harmadszorra is elsül a Szeksz Pisztoly. Akik a ravaszon tartják az ujjukat: Leslie Nielsen, Priscilla Presley, O.J. Simpson, Anna Nicole Smith és Raquel Welch. A fenti színészek közül egy férjhez ment egy milliomoshoz, aztán tisztázatlan körülmények közepette meghalt, egyet gyilkossággal gyanúsítanak mind a mai napig, a harmadiknak a lánya Michael Jacksonhoz ment feleségül, az utolsó pedig egyre erőltetettebb vígjátékokban égette magát (igen, ez a film is az). Az ő történetükhöz képest Raquel Welch egész olcsón megúszta. Az elsütésről jut eszembe az alábbi igen rossz vicc:
-Jean, mi volt ez a két ágyúlövésszerű hang, közvetlenül egymás után?
-Az emeleti hálószobában az imént durrant el a grófnő izéje és a főkomornyik micsodája is, uram.
-Remek, akkor vacsorázhatunk is akár.


Filmmúzeum, 21:35: Yiddish Connection - mesél a zsidó (és a katolikus) alvilág! Charles Aznavour, Ugo Tognazzi biztosan megtölti értelemmel ezt is. Nade komolyan! Kellemes vígjátéknak ígérkezik, ne hagyd ki :)

HBO, 21:50: Zuhanórepülés - Gryllus Dorkát itt nem elcsúnyítják, hanem megizélik, az Index kritikája szerint mindenhova csöpög a nyál. Részemről kihagyom, a tévéből amúgy is folyik a nyál mindenhova.

m1, 23:25: Hétköznapi mennyország - a kiégett sztárkarmester visszavonul kis szülőfalujába, ám a munka ott is utoléri, és hát ebből bonyodalmak származnak.

SZERDA

RTL Klub, 11:25: Szerelmünk lapjai - romantika, elsősorban az erre hajlamos hölgyolvasóknak.
Szerelmünk lapjai

TV2, 12:20: Columbo: Rövid szivar - 72-es filmecske. A rövid szivarok problémaköréről Monica Lewinsky tudna nyilatkozni, ha nem lenne folyton foglalt a szája :DDDD

HBO, 16:20: Moonwalker - nyugi, tudom hogy volt már, de tessék újra, Pedobear ajánlásával!
2 híresség!!!!!!!

m1, 20:10: Presszó - Sas Tamás kamaraízű filmje, asszem Charlie zenéjével. Gryllus Dorka itt mint pincérnő domborít, szóval se vetkőzés, se csúnyúlás, de mondjuk ez nem főszerep.

m2, 21:00: Idegen a városban - avagy nightmare on Elm Creek :)

RTL Klub, 21:15: Halálos fegyver 2. - múlt héten az első rész, most meg ez...Joe Pesci javít az összképen, de úgyis nőket akartok látni, szóval nesze nektek Patsy Kensit:
Patsy Kensit

HírTV, 21:35: A nagy kiárusítás - ajánlom mindenkinek, aki szerint jó mindent privatizálni.

HBO, 21:45: Krédó - a hitetlen Tamások megszívják, de a pokol létezését sikerül bebizonyítaniuk :) Klisésnek tűnő filmecske.
Krédó

Cinemax, 22:00: Utópikus Taigetosz - sajnos tényleg csak utópia, pedig lenne akinek kéne!!!

Zone Europa, 23:15: Egyetleneim - nekem nem tetszett, de ez semmit nem jelent. Szépen fotografált látlelet fiatalságunk Budapestjéről. Innen van az új Sigur Rós lemez borítója:
Egyetleneim

m1, 23:55: Hotel Ruanda - a valóságban mindez durvábban történt. Ez a hét a valóság és Gryllus Dorka bűvöletében telik. Ez is ismétlés, sokadszorra. Végetért az uborkaszezon, lehetne rendes filmeket is adni már!

CSÜTÖRTÖK

Filmmúzeum, 10:20: Fiacskám, én készültem - felnőttként az iskolapadba. Kroupa mester megpróbálja. Vegyünk róla példát mi is! Sose késő elkezdeni tanulni!!

TV2, 12:15: Halálos hullámhossz - kicsit Négy Szoba jellegű. Négy részből áll, bár szálloda csak a harmadikban van. Zenei témájú, meg nem lehet olyan durva (még a halál + egyebek ellenére sem), ha kora délután adják.

Zone Europa, 15:55: Ártatlan kicsapongások - aszongyák, jobb a kicsapongás, mint a picsakongás. Én érdemben egyikről se tudok nyilatkozni :) Trueba vígjátékát viszont ajánlanám a félreértésekre épülő humor kedvelőinek.

Cinemax, 20:00: Kínai negyed - múltkor a folytatását adták, most meg az első részét. Polanski rendezte, a főszerepet ezúttal is Nicholson bácsi játssza. Az ő helyében én is mosolyognék! Heeere's...Jhonny!!!!!!
Dzsoniiiiiii

Filmmúzeum, 20:00: Magyarok - 43, Németország. Magyar vendégmunkások túrják a földet, benne a hullákkal. "Meztelen emberek sírgödrüket ássák, kopognak a rögök, de ők már nem hallják", mondta Hobó, akinek meg évfordulós koncertje lesz hamarosan, ha jól tudom. A filmet Fábri Zoltán rendezte, színészeink legjavát láthatjuk benne, a főszerepet Koncz Gábor játssza.

Duna Televízió, 20:00: Hogyan éltem túl a világvégét - avagy gyereknek lenni a Ceausescu-érában.

m2, 21:00: Önkéntes mentős - válságba jutott írópár nőtagja az egészségügyben talál újra önmagára. Nálunk ez nem történhetne meg.

TV2, 21:20: A Minden6ó - polkorrektkedés, Jim Carrey. Elvileg vígjáték. Gyakorlatilag nem tudom az ilyeneket hova tenni. Kevin Smith Dogmája legalább időnként szórakoztató volt.
ELVIIIIIIIIIS:
Elvis

Filmmúzeum, 21:50: Privát rocktörténet: Kontroll Csoport - a Bizottság után újabb magyar alter-legenda a kamera előtt. Ideje volt ennek is, remélem a sorozatot kiadják DVD-n is!

Zone Europa, 23:20: A játék neve: Beverly Hills - a gazdagok és szépek összevissza kefélnek. Hehe, még rímel is. Az eredeti cím magyarra fordítva amúgy így hangzik: jelenetek az osztályharcból Beverly Hills-ben
Osztályharcos munkában:
Beveri Hill!

Cinemax 2, 23:40: Kék bársony - Lynch kultfilmje. Kicsit mintha szeretné megalázni (megLYNCH-elni, hehe) a nőket: a Lost Highway-ben azt a szőke csajt hozta kényelmetlen helyzetbe, itt meg Isabella Rossellinit. Nem baj, a sznobok erre gerjednek. A sztori a szokásos rejtélyes-szürreális gyilkosságos-nyomozós. A fül szerintem Van Gogh-é volt, és ezzel az egész rejtélyt megoldottnak tekintem.
Kék Bársony

PÉNTEK

Cinemax, 20:00: A nagy borzongás - a hatvanas évek temetése, szó szerint.
The Big Chill

HBO 2, 20:05: Nehéz idők - Öböl-háborús veteránnak nem elég a törvényes pénzkereset, és belevág a bűnözésbe. Úgy jár.

TV2, 21:20: Gyilkos szerelem - Komár Laci a magányos szívek klubjáról énekelt, itt pedig a magányos szívek gyilkosait ismerhetjük meg. Salma Hayek:
Salma Hayek

Cinemax, 21:45: SID 6.7 - A tökéletes gyilkos - rettenetesen rossz, ráadásul Peter Gabriel csinálta a zenéjét. A nagyok is tévedhetnek!

HBO, 22:05: Tudom, ki ölt meg - ...de mit érsz vele ha a testedbe költözött, LOL! Lindsay Lohan mutogatja magát egy kicsit zavaros...miben is? Krimiben? Thrillerben?

HBO Comedy, 22:15: Szerepszemle - lecsúszott színész némi method acting keretében eljut a szupermarketbe, és belezúg a pénztárosnőbe. Nyugi: jobb film, mint amilyennek így elsőre hangzik :)
Nem Salma Hayek, hanem Paz Vega:
Pau Vega

Duna Televízió, 22:35: Leszámolás Denverben - kultgyanús gengszterfilm Andy Garcia, Christopher Walken, Steve Buscemi és Fairuza Balk főszereplésével.

Viasat3, 23:05: Halálos barátság - gazdag juppiköcsög találkozása egy rejtélyes pasassal, aki mindent irányít (élet, véletlenek, stb.). Ha jól emlékszem Skinny Puppy is van a filmzenében, szóval részemről felejtő.

m1, 23:25: A lepkegyűjtő - film egy hülye fickóról, aki nyer a lottón, de még így is csak úgy jut nőhöz, ha elrabol egy művésztanonc csajt. Tényleg hülye a pasas, ennyi pénzből már a helyi honvédelmi miniszter lányát is elvihette volna egy körre. Remélem a mi mostani lottónyertesünknek több esze lesz, bár nem valószínű.
Norman Bates kezdő hozzá képest:
Lepkegyűjtő

Zone Europa, 23:50: Emmanuelle 2 - Sylvia Kristel azért néz olyan fátyolosan, mert rövidlátó, viszont nem vehetett fel szemüveget a forgatás folyamán. Ez hátrányos megkülönböztetés! Emlékszem, mindenki az Emmanuelle-filmekre izgult (meg arra a francia izére, mi is volt a címe, ja igen, Betty Blue), amik egyfajta átmenetet képeztek a mainstream movie-k és a pornó világa között. Én az utóbbira szavazok, mert már akkor is marhára unalmas volt végignézni egy másfél órás filmet azért, hogy egy pillanatra lásson az ember egy cicit meg ünnepnapokon egy muffot. Az ilyen se művészfilm, se szexfilm izék, amik a helyi egzotikumra építenek, hidegen hagynak. Majd lehet belenézek, hogy ma is úgy gondolom-e.
Sylvia Kristel

MGM, 1:25: Foxy Brown - mondtam már, hogy gerjedek a feka csajokra? Mármint Pam Grier-re biztosan! Sőt, valamennyire arra a rappercsajra is, aki erről a filmről kapta a nevét! Imádatomnak két nagy oka is van, elég ha a fotóra nézel!
PAM GRIER!!!!!!! YESSS!!

Hustler, 1:54: Szörny - tuti horrorfilm lesz!!!

SZOMBAT

Hallmark, 10:00: Az ifjú Faust - Goethe megerőszakolása az amerikai campuson. A rosszra törés néha tényleg rossz dolgokat eredményez. Itt van pld. ez a film.

Duna Televízió, 13:05: Bab' Aziz: A sivatag hercege - gyönyörűszép spirituális film a sivatagból. Nade mindjárt jönnek az amerikaiak, és megelőző csapást mérnek:
Terrorveszély!!!

Story TV, 19:00: Hollywoodi történetek: Az igazság Anthony Perkins-ről - végre megtudjuk, tényleg olyan-e, mint a Pszichóban volt!

RTL Klub, 19:30: XXX - sajnos nem pornó, hanem akciófilm. Nesze nektek Asia Argento, még hamvasan (azóta angyalt tetováltatott a nemi szerve fölé, meg ilyenek):
Asia Argento

Filmmúzeum, 20:00: Szép leányok, ne sírjatok! - Mészáros Márta kordokumentuma, benne Illés, Kex, meg más finomságok. DVD-n akarom ezt is látni mihamarabb!!!!!

TCM, 20:30: Vetítőszoba: Mamma Mia! és a A sötét lovag - avagy így készülnek a hivatalosan jónak szánt filmek.

m2, 21:00: Hanussen - Szabó István ma már kicsit mást jelent, ahogy a filmjei is. Na mindegy. Szóval a Hanussen. Asszem ebben volt az a fekete csaj, akire annyira gerjedtem. Vagy a Mefisztóban? A Redl ezredesben meg jó erotikus jelenetek voltak.

film+, 21:05: Testvérbosszú - YESSSSSSSS!!!!! A világ egyik legjobb filmje, kár ide minden szó. Meg kell nézni és kész.
"Én csak kedveskedni akartam!"
"Kedveskedni??????? Hülye buzi."
Paul Smecker
A MESTER:
Il Duce

TV2, 21:05: Különvélemény - Philip Kendred Dick őrjöngött a Blade Runner forgatásán. A Különvéleménybe bele is halt volna. Max von Sydow miatt érdemes belenézni, de Tom Cruise szája olyan mint Sharon Stone lábai: folyton tárva-nyitva. Komolyan.

RTL Klub, 22:00: Elemi ösztön 2. - az imént Sharon Stone-t emlegettem, és tessék. Hollywood önönn farkába harap: igenis kell MÉG EGY film, amiben John Travolta és Uma Thruman táncolnak, és kell még egy film, amiben Sharon Stone beterpeszt. A nap kérdése: miért van az hogy Charlotte Rampling-nak még most is van erotikus kisugárzása, Sharon Stone-nek meg nincs???
CSUKD ÖSSZE A LÁBAD, TE NŐ,
MIELŐTT OLYASMIT LÁTNÁNK AMIT NEM AKARUNK!!!!!!!
Ne terpessz, bitch!!!


Duna Televízió, 22:50: Élni és álmodozni - életbölcsességes nőközpontú film. Nőerőmű, nőközpont, érted.

HBO, 23:05: Az ellenség nyelve - Rómeó és Júlia Jeruzsálemben.

m1, 23:15: 21 Gramm - az élet súlyát könnyen cipeljük egész a végéig. Inárritu és színészbarátai (Sean Penn, Benicio Del Toro, Naomi Watts, Charlotte Gainsbourg) meg még emlékeztetnek is rá. Erre innom kell még egy korsóval legalább.

Zone Europa, 23:35: Emmanuelle - lásd a korábbi elemzést...

RTL Klub, 0:10: Szabadesés - természetfotós ügynöklistát csempész. NEM a Hanussen folytatása.

m1, 1:20: Koncertek az A38 hajón: GBH - PUNK IS NOT DEAD, a GBH meg még mindig nem "magyar sztárzenekar".

VASÁRNAP

Cinemax, 11:05: A csöves és a csodalány - emlékeztek a Lány a hídon című filmre? Na itt fordított az alapszitu. Pasi akar öngyilkos lenni, nem hídról hanem tengerbe, és a csaj menti meg. Nagyon valósághű, ja.
A csöves és a csodalány

RTL Klub, 12:40: A dadus - családi szórakozás, hogy ne lehessen belekötni az ajánlómba! A főszereplő hölgy pedig....oh no, már megint elragadott a frazeológiám.

TV2, 20:00: Pókember 2. - ő is szuperhős, ergo kívül hordja az alsógatyáját, ergo nem tud beszarni a félelemtől. Viszont a rendes gatyája, amire felhúzza a Harci Alsóneműt, az nagyon durva állapotban lehet :DDDD

RTL Klub, 20:00: A medál - Jackie Chan kinyitja a pofonládát.

HBO, 20:00: Zene és szöveg - idéznék a hivatalos ajánlóból: "van-e elkeserítőbb egy divatjamúlt popsztárnál?" VAN! Az, hogy Hugh Grant játssza!!!

Duna Televízió, 20:20: Leány gyöngy fülbevalóval - COLIN FIRTH JOHANNES VERMEER SZEREPÉBEN??? Ez ugye csak egy vicc?????

m2, 21:00: Éjfél a jó és rossz kertjében - stílusos, csavaros remek. Rejtély, nyomozás, társadalomkritika. Nekem tetszett. Megnézem most is.

Cinemax, 22:00: Jade - Joe Eszterhas mellényúl, ahogy az Elemi Ösztön óta mindig.
Jade

HírTV, 22:06: A mi kis Európánk - Ózd a csodák csodája. NEM pesti mese.

HBO Comedy, 22:35: Otthon, véres otthon - ahogy a karmestert, úgy a bérgyilkost se hagyják pihenni.

TV2, 22:45: Négy tesó - múlt héten elmondtam, miért rossz, ha rapperek színészkednek. Most is áll a dolog.

film+2, 22:55: Swimming Pool - csak Charlotte Rampling miatt, akiről már meséltem...
Miss Rampling

Viasat3, 23:05: A Hold fia - egy valóban létező betegség halivuduzása. Annyira hihető, mint Robin Williams felnőtt gyerekként. Kockahas:
Kockahas

m2, 0:25: Van élet a halál előtt? - Flieagauf és Feldmár cáfolatai. Goásoknak ajánlott. :D

Jövő héten újra veletek, újra itt, tizennyolcadszorra.
nyomtat

Szerzők

-- Mágikus Bertalan --


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés