bezár
 

zene

2008. 10. 20.
Hangba öltöztetett melankólia
Anathema-koncert, 2008.10.29, Avalon Music Club
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hangba öltöztetett melankólia Sokszor lehet olvasni arról, hogy Magyarország mennyire el van maradva koncertkínálatát tekintve a környező országokhoz képest, arról viszont kevesebbet, hogy vannak zenekarok, amelyek szinte magától értetődő természetességgel térnek vissza hazánkba egy évben akár többször is. Ilyen (s talán a „legilyenebb”) az angol Anathema, amely alig másfél hónappal legutóbbi hazai koncertje után október 29-én újra tiszteletét teszi nálunk, ezúttal a budapesti Avalon Music Clubban.
Azon túl, hogy a csapat nagyon szereti Magyarországot, fontos, hogy szervezőként a Negative Art Prod. áll mögöttük, akik igazi Anathema-rajongókként szívügyüknek tekintik, hogy a banda minél több és változatosabb módon jelenhessen meg a magyar (és nem csak budapesti!) közönség előtt.
Cavanagh

Így a hagyományos Anathema-koncerteken kívül nem egyszer láthattuk már Danny Cavanagh gitáros saját akusztikus estjét is, valamint más, a zenekarhoz lazán kapcsolódó projektek is terítékre kerülnek (legközelebb november 4-én Duncan Patterson ex-Anathemás basszusgitáros új bandája, az Antimatter lép fel az After Music Clubban).

A zenekar 2003 óta nem adott ki sorlemezt, ami aggodalmat kelthet a rajongókban, ugyanakkor sok zavar és csúszás után már biztosnak látszik, hogy a jövő év elején Horizons címen megjelenik az új album, amiről három dal le is tölthető a hivatalos honlapról.

Ezek alapján megállapítható, hogy a zenekar haladási iránya nem változik, azaz finom rezdülésekre építő, sok női énekkel dúsított zenére számíthatunk az angoloktól. Ezt támasztja alá a 2008-as Hindsight című lemez is, amelyen ismert Anathema-dalokat dolgozott át a csapat akusztikus formába.
Anathema, 2007
Aki tehát egy feltehetően melankolikus őszi estén igényesen melankolikus zenét szeretne hallgatni, az vegye az irányt az Avalon Music Club felé, és a távolságtól se rémüljön meg, mivel a Blaha Lujza tértől ingyenes buszok indulnak a helyszínre.


nyomtat

Szerzők

-- Virágh Szabolcs --


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Csáki László: Kék Pelikan
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés