bezár
 

film

2011. 05. 01.
Cannes – Gördül a vörös szőnyeg
A 64. Cannes-i filmfesztiválra készülődve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cannes-ra készülődve egyre több hír szól a dél-francia riviéra ékszerdobozáról. A május 11-től 22-ig tartó szemle a filmes világ egyik legnívósabb eseménye. A 64. Cannes-i filmfesztivál a művészfilmes világ legjobbjait sorakoztatja föl. Következzék egy kis ízelítő a programból!
64. Cannes filmfesztivál A fesztivál színvonalát olyan személyek garantálják, mint Hollywood taxisofőrje, Robert De Niro, aki a versenyzsűri elnökeként vesz részt az eseményen. Olyan neves színészek oldalán dönt az Arany Pálma sorsáról mint Uma Thurman (Kill Bill), Jude Law (Sherlock Holmes) vagy a legendás Bergman-színésznő Liv Ullman lánya, az újságíró és irodalomkritikus Linn Ullman. A riviérára látogat szemlézni és dönteni a szerb rendező Emir Kusturica (Arizonai álmodozók) is, aki a neves Un Certain Regard 19 beválogatott alkotását zsűrizi, és Michel Gondry, az Egy makulátlan elme örök ragyogásának rendezője is, aki a rövidfilmek között válogat majd. Midnight in Paris
A fesztivál nyitófilmjét a romantikus komédiák mestere, Woody Allen hozza, ez lesz a Midnight in Paris. A verseny szekció is számos nagy nevet tartogat, Pedró Almodóvár filmje A bőr, amelyben élek (La Piel Que Habitó) is itt debütál Antonio Banderasszal. A rendező minden eddiginél felkavaróbbnak beharangozott műve olyan rendezők filmjeivel száll ringbe, mint Lars Von Trier apokalipszis-története, a Melancholia vagy az amerikai szcéna legnagyobb várományosa Az élet fája (The Tree of Life, Terrence Malick). De a belga Dardenne-fivérek is új alkotással jönnek, akárcsak a Good Will Hunting rendezője, Gus Van Sant.A bőr, amelyben élek
A fesztivál ismét számos távoli és közeli, felkapott vagy éppen feltörőben lévő filmművészeti színtér elmúlt évének munkáiba enged bepillantást, miközben a Műhelyben már készülnek a következő év esélyes várományosai.

Cannes-ban elindult a készülődés, gördítik a vörös szőnyeget, a Croisette várja illusztris vendégeit. Az előkészületekről további hírekkel szolgálunk. A részletes film- és zsűrilista pedig elérhető a www.festival-cannes.com oldalon.

nyomtat

Szerzők

-- Veszprémi Patrícia --


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés