bezár
 

gyerek

2011. 06. 21.
Gyerekkönyves események a 82. Ünnepi Könyvhéten
2011. június 2-6.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alább összegyűjtöttük a Könyvhét és a 10. Gyermekkönyvnapok ideje alatt írt gyerekkönyvekhez kapcsolódó interjúinkat és cikkeinket, melyek teljességükben a Könyvhét rovatban olvashatók (és innen linkelhetők).
Interjúk a 10. Gyermekkönyvnapok újdonságaival kapcsolatban: 


Datolyapartról a datolyaparton – beszélgetés Berg Judittal (videó)


Rumini DatolyapartonMilyen kalandokba keveredik Rumini Datolyaparton? Ki Szkander Bob? Hogy alakul át Rinya, a gonosz varázsló papagája? Mikor találja meg egy egér a szerelmet? Sajtos Rozi lesz-e az igazi? Berg Judittal beszélgetett Balázs Eszter Anna a 82. Ünnepi Könyvhéten.



A videó
ide kattintva tekinthető meg. 



Két egér kalandjai – interjú Mészáros Jánossal (videó)

Mészáros Jánossal A két egér kaladjai-sorozat szerkesztőjével és társszerzőjével Balázs Eszter Anna beszélgetett.





Az interjú
itt tekinthető meg.



Tudósítások a 82. Ünnepi Könyvhét gyerekkönyves eseményeiről: 

Szeretni és iparkodni

FigurinaA 82. Könyvhét szombat délelőttjén a majd' 30 éves Figurina társulat három bábelőadását élvezhette a Vörösmarty tér közönsége. A két alapító, Fers Klára és Siklósi Gábor ismét fantasztikus műsort varázsolt elénk egy fej hagymával, egy horgolótűvel vagy épp egy rozsdás vasalóval.
 
A folytatás 
itt olvasható. 



Hóember kánikulában – breaking news a Vacka Rádióban

A Kossuth rádióból és a Vacka Dalok című CD-ről már jól ismert és sokak által kedvelt Lötyög-patak parti világ elevenedett meg a Vörösmarty téren, a Gyermekkönyvnapok vasárnapi programja keretében. Gaál Zsuzsa és lelkes csapata nagyon szerethető, interaktív játékra invitálta a kicsiket és nagyokat: ovisokat, kisiskolásokat és szüleiket.

A cikk
ide kattintva olvasható. 



Határok nélkül

Az időzítés jobb nem is lehetett volna. Előtte friss, vihar előtti szél egy forró délután, közben vad nyári zápor, utána pedig kellemesen hűs levegő. A Koinónia kiadó két új, könyvheti gyerekkönyvének bemutatója zajlott ilyen kellemes körülmények között az amúgy is varázslatos hangulatú Anno meseboltban 2011 június 1-én.






A cikk
ide kattintva olvasható. 



"Kicsit költészet is" – A kis ló-sorozat

Milyen is az a kis ló? Miért kavarodik, indul, téved el mindig? Hogyan jutnak kifejezésre a gyermeki szorongások egy tündérmesében? Ilyesmikről beszélgetett a Könyvhét kisszínpadán Bán Madga és A kis ló-sorozat szerzője, Menyhért Anna.




A cikk
itt olvasható.



A Szent Johanna gimi akadályversenye

Izgalmas programot hirdetett olvasói számára a Ciceró Kiadó a Könyvhétre. Az elsősorban fiatal lányok közt hihetetlen népszerűségnek örvendő Szent Johanna gimi könyvsorozat rajongóit nem csupán az ilyenkor szokásos dedikálással várták, hanem szombat estére egy kis tombolával összekötött akadályversenyt is szerveztek számukra.

A cikk
itt olvasható tovább. 



Pöttyözd el magad

A IX. Kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű általános iskola diákjai piros egyenpólóban, a Vörösmarty tér zsibongását énekszóval túlkiabálva, és meglepő fesztelenséggel léptek fel a költő szobra előtti színpadon péntek délután. Azt ígérték, előadásukból kiderül, “miért jó a könyv”.

Az írás folytatása
itt található. 
nyomtat

Szerzők

-- Balázs Eszter Anna --


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Interjú Somfai Annával
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés