bezár
 

zene

2011. 10. 13.
Budapesten koncertezik az Erasure
Közel 15 év múltán ismét fellép hazánkban az angol szinti-pop duó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapesten koncertezik az Erasure A 18. születésnap mindig emlékezetes pillanat egy ember életében. Hivatalosan is nagykorúvá válik, leérettségizik, kilép a nagybetűs életbe. Nekem ezen felül még egy, a mai napig meghatározó koncertélményt is jelentett ez a kitüntetett fontosságú életkor. Pályájának egyik csúcsán, 1992. szeptemberében ugyanis először járt Magyarországon az Erasure. Fergeteges slágerparádéba öntött, operába illő díszletekkel és kosztümökkel, valamint látványos táncbetétekkel megfűszerezett előadásukra a mai napig szívesen emlékszem vissza.
Öt évvel később - Cowboy című albumukat népszerűsítendő - koncerteztek ismét Budapesten, a jelenleg "technikai okok miatt" zárva tartó Petőfi Csarnokban. A slágerkoktél akkor is megvolt, bár jóval szerényebb külsőségek között vezényelte le műsorát a világhírű szinti-pop duó.

Hiába jelentetett meg azonban az elmúlt bő egy évtizedben 5 stúdióalbumot Vince Clarke és Andy Bell együttese, melyekhez kapcsolódóan számos turnét lezavartak, mi mindeddig valahogy mindig kimaradtunk ezekből. 

Még meg sem melegedett a lemezboltok polcain a Tomorrow's World című, október 3-án megjelent új Erasure album, az együttes már bő egy hónapja koncertkörúton van az aktuális anyaggal az Egyesült Államokban.

Az eddigi fellépésekről mind a sajtó, mind a rajongók lelkesen nyilatkoztak. Egyöntetűen az a vélemény, hogy az új számok is legalább olyan jól csengenek, mint a 25 évvel ezelőtti slágerek.
Erasure live @ Las Vegas
Az Erasure tagjai pedig - láthatóan és hallhatóan - köszönik, remekül vannak, s egyelőre eszük ágában sincs sarokba dobni a gitárt és a szintetizátorokat.

Az elmúlt 5 év egyik legfelkapottabb sztár-producere és mixmestere, Frankmusik - aki zenei előképeiként közt említi Vince Clarke és Andy Bell duóját - végezte a végső simításokat az új albumon, amit a When I Start To (Break It All Down) című kislemez harangozott be szeptember 26-án.Vince Clarke elárulta, hogy a dal munkacíme eredetileg Tender volt, Elvis Presley örökzöldjére, a Love Me Tender-re utalva, mely egyben a szám laza alapjául szolgált, később azonban igazi stíluskavalkád lett belőle.

Ez a stíluskavalkád az Erasure sorrendben 14. albumának egészéről elmondható, hiszen személyes hangvételű dalok (What Will I Say When You're Gone?, Just When I Thought It Was Ending), pörgős elektro-diszkó slágerek (A Whole Lotta Love Run Riot, I Lose Myself, Then I Go Twisting), nagyívű pop-himnuszok (Be With You, Fill Us With Fire), és gospeles lüktetésű szerzemény (You've Got to Save Me Right Now) egyaránt megtalálhatóak rajta. (Lásd és halld Andy és Clarke számonkénti útmutatóját az albumhoz ITT.)

Az Erasure legénysége azonban nem csak Vince Clarke házi-stúdiójában érzi otthon magát, hanem a színpadon is, amiről a magyar rajongók is (újra) meggyőződhetnek november 18-án, egy fergeteges buli keretein belül.

Erasure plakát

Jegyek a Ticketpro hálózatban kaphatók.

Info: www.ticketpro.hu

Elővételben: 8.900 Ft
A koncert napján, a helyszínen: 9.900 Ft
VIP ülőjegy: 15.000 Ft

A koncerttel kapcsolatos információk a www.mmconcerts.hu oldalon találhatók vagy telefonon a (1) 801-1021-es számon szerezhetők be.

Koncerthelyszín:

STUDIO
III. kerület, Hajógyári Sziget, H-híd felőli behajtónyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Mezei Szilárd válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Magala Ronnie válaszol
Interjú Illés Mártonnal zenei energiákról, a kortárs zene helyzetéről, tanulmányokról
Gondolatok Simon Márton költő, és iamyank felolvasó koncertje kapcsán

Más művészeti ágakról

Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
art&design

Reflexió a Koreai Kulturális Központ Közös ihlet: hangul Jun Dongdzsu költészete nyomán című kiállításáról
gyerek

MINTÁZATOK – Na de mihez kezdjünk velük?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés