bezár
 

irodalom

2015. 06. 03.
Hét Krajcár Kiadó az ünnepi könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hét Krajcár Kiadó az ünnepi könyvhéten A Hét Krajcár Kiadó könyvei és dedikálása az Ünnepi Könyvhéten

Pőcze Zoltán: Déjá vu

regény

 

A főhős bártulajdonosként ad teret a tombolni vágyó fiataloknak, uralkodva a személyzeten és a szexre éhes lányokon is. Bárjában rendhagyó körülmények között hódítja meg az ott kutató szociológus lányt, majd ismeri meg annak progéria szindrómában „szenvedő” nevelt gyermekét. A bár előtt dörrenő lövés megmagyarázhatatlan események sorozatát indítja el. A főhős múltjának állomásai kezdenek ismét megtörténni, talán esélyt adva sorsának korrigálására és az elháríthatatlannak tűnő vég elkerülésére. Izgalom és romantika, szerelem és erotika izzik ebben a letehetetlen regényben.

Deja vu - könyvborító

ára 2200 Ft

 

 

Varga Domokos György: Tévé a tanyán

verses elbeszélés

 

Ez a szép könyv Varga Domokos György és Lázár Zsuzsanna közös munkája  meghódítja a betűszerető, álmodni tudó, látni szerető gyerekek, szülők és nagyszülők szívét és eszét.

Tévé a tanyán - könyvborító

1200 Ft

Gombár Endre: Végítélet előtt

regény

 

A regény Gondos László történelmi sorsfordulókkal teli életét mutatja be változatos színtereken, gyermekkorától felnôtt, házas emberré válásáig. Budapest 1943-as bombázásától az ostromon és az 1956-os forradalmon át a rendszerváltás kezdetéig. Ebben a tabutémákat nyíltan feltáró történetben ugyanúgy helyet kap a budapesti zsidóság kálváriája vagy mentése, mint a Vörös Hadsereg felszabadító és egyúttal az országot megszálló hadmûvelete, és mint a háborúban elesett apósa sírjának felkutatása Ukrajnában. Az emberi és politikai csalások, a képmutatások és köpönyegforgatások saját sorsában való megtapasztalása ellenére is kitart elvei és vélt igazságai mellett. László nagy túlélô, és amikor felesége, Ildikó, egy tudományos-fantasztikus folyóiratban megjelent, az emberiség kipusztulásának vízióját elôrevetítô írástól komolyan megriad, Madách „Az ember tragédiája” befejezô mondatára hivatkozva, így válaszol: „Nem adjuk fel, drágám!

Végítélet előtt - könyvborító

ára 2180 Ft

 

Gazda József: Vezényelt történelem

sorsregény

 

Gazda József mintha minden fájdalmát, szenvedését bele akarta volna sűríteni ebbe a jajkiáltó sorsregénybe. Az irgalmatlanul véres és bűnös XX. század olyan rettenetes keresztet állított Magyarországnak, nemzetünknek az első és második világháborúk nyomán, hogy ennek igazságtalanságai ma is vádolnak, s folyton folyvást ránk nehezednek, nyomnak, gyötörnek, pusztítanak. Erről a keresztrefeszítettségről, kereszt alatti létről szól ez a páratan regény.

A magyar nemzet halálos fájdalmairól. Az író fájdalmairól. Valamennyi felelős magyar fájdalmáról. És a nemzet fájdalomban megszépült arcáról, melyen a bajban is ott bolyong a Hit fénye és szépsége. Mint ahogy édes anyanyelvünkben, melynek csodálatos szavaival az író kifejezi a kifejezhetetlent.  Gazda József Erdélyből, Sóhajföldről néz az egész Kárpát-medence sorsára.

Arról szól ez a sorsregény, hogy mi történt velünk évszázados magányunkban. Hogy mit tettek velünk, mit követtek el ellenünk a legvéresebb században, a huszadikban. Gazda József sorra vesz mindent, mint aki számadást készít az utókornak, hogy mik történtek, jaj mik is történtek!

Amíg élünk, még akkor is tiltakoznunk kellene a történtek ellen, ha nem lehetne jóvá tenni a veszteségeinkből már semmit sem. Mert ez a szörnyű kereszt elfogadhatatlan. Az, hogy nem élhetsz, nem létezhetsz, nem építheted önmagadat, mert ezen a földön, itt a Kárpátok karéjában – és azon túl is – útjában vagy valakinek, a szomszédodnak, a fölötted gyámkodó, téged elpusztítani akaró hatalomnak, hatalmaknak, valami leküzdhetetlen Erőnek, az ellen kiált.

E nagyszabású mű szerkezeti kerete egy óriáskoncert, egy szimfonikus költemény, melynek előadása 1901 első éjszakáján veszi kezdetét s 2000 december 31-én, szilveszter éjszakáján ér véget. (Benke László)

Vezényelt történelem - könyvborító

ára 3990 Ft

 

A Hét Krajcár sátránál dedikál:

 

Varga Domokos György és Lázár Zsuzsanna:

                        5-én 16 órakor

                        6-án 16 órakor

 

Pőcze Zoltán:

                      5-én 15 órakor

                     6-án 11 órakor

                     7-én  11 órakor

 

Gombár Endre:

                       5-én 15 órakor 

                      6-án  15 órakor

 

Gazda József:

                       5-én 14 órakor

                      6-án  16 órakor

                      7-én  16 órakor

 

Nanovfszky György:  

                        5-én 16 órakor

                        6-án 16 órakor

nyomtat

További írások a rovatból

Irodalmi Magazin lapszámbemutató a PIM-ben
irodalom

Helyzetjel: Terepszemle 2. Helyzetjel: Terepszemle 2.
Út Lyukóból
Három holló, Budapest, 2018. december 7.

Más művészeti ágakról

film

Országszerte népszerűsítik Szász Attila legújabb filmjét Országszerte népszerűsítik Szász Attila legújabb filmjét
Premier előtti közönségtalálkozókon vesz részt az Apró Mesék alkotócsapata
Nényei Pál legújabb kötetének bemutatója
színház

A halál geometriája A halál geometriája
Enyedi Éva: Lear halála – a Miskolci Nemzeti Színház előadása a Játékszínben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés