bezár
 

irodalom

2016. 06. 08.
Könyvhét Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Debrecen gazdag programmal várja a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok látogatóit, hagyományos rendezvények mellett lesz például rockséta és nosztalgiavillamos is közlekedik a városban - hangzott el az eseményeket beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

Szentei Tamás, a debreceni önkormányzat kulturális osztályvezetője kiemelte: a Főnix Rendezvényszervező mellett kiadók és könyvesboltok is részt vesznek a rendezvényen, csakúgy, mint a Déri Múzeum, a Méliusz Megyei Könyvtár vagy az Alföld Nyomda. Az Alföld folyóirat pedig országos hírű írókat, költőket lát vendégül.
    

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az idei programok szlogenje Utazunk az irodalomba(n)!, amelynek jegyében a könyvekkel való találkozást akarják élményszerűvé tenni.
    

Ennek jegyében már szerda délután a Debreceni Művelődési Központ szervezésében rockséta indul a MODEM elől a Belvárosi Közösségi Házba, ahol "rockidőutazást" láthatnak, hallhatnak az érdeklődők Jantyik Zsolt, Papp András, Poós Zoltán, Puskás István, Szénási Miklós, Tóth Laboncz Attila és barátaik tolmácsolásában.
    

Szirák Péter irodalomtörténész, a rendezvény kurátora a könyvhét fesztiváljellegét hangsúlyozta. Ennek jegyében nyitottak nemcsak a rock, hanem a képzőművészet felé is. Sínen az irodalom címmel pedig a DKV nosztalgiavillamost indít csütörtökön és pénteken a Nagyállomástól, megemlékezve a Debrecenben született, alkotott írókról és költőkről. Keczán Mariann irodalomtörténész segítségével hallhatnak az utazók Csokonai, Arany János, Petőfi Sándor, Jókai Mór, Móricz Zsigmond, Szabó Lőrinc, Tóth Árpád Debrecenhez kötődő munkásságáról.
    

Az idei könyvhét debreceni díszvendége Térey János költő lesz, de ott lesz a rendezvényen Háy János is, akinek Ország, város, fiú, lány című esszékötetét mutatják be. Emellett fiatal írókat is vendégül látnak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.
irodalom

Bemutatták a Prae legújabb számát Bemutatták a Prae legújabb számát
Kis Présház, 2019. november 16.
irodalom

Kidobni a metafizikát Kidobni a metafizikát
Kritika Purosz Leonidasz „Egy férfi sosem hagyja félbe” című kötetéről (Magvető, 2019)
irodalom

Éljen a kés? Éljen a kés?
Könyvbemutató 2019. október 31-én

Más művészeti ágakról

Simon Longman: Rozsda, avagy minden vérünk benne szárad
Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.
gyerek

Rajzolj nekem!
Idén az iskolai könyvtárakért rajzolnak az illusztrátorok a Pagonyban
Muhi Klára és Dér András A szabadság bolond körei című filmje a 16. Verzió filmfesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés