bezár
 

irodalom

2016. 06. 09.
A HVG Könyvek könyvheti újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A HVG Könyvek könyvheti újdonságai Igazi különlegességekkel jelentkezik a HVG Könyvek a Könyvhétre. Megjelent többek között Feldmár András nagyon aktuális Félelem, düh, agresszió és szex című kötete, a Rendbontók című könyv a viselkedési közgazdaságtan térnyeréséről és a Fekete mise az FBI korrupciós botrányáról – a maffiatörténetből film is készült Johnny Deppel.

Feldmár András: Félelem, düh, agresszió és szex

 

Óriási csoda, amikor nem bántjuk egymást. A szeretet legegyszerűbb definíciója az, hogy tudnálak bántani, de nem foglak. Csoda, hogy ezt meg lehet ígérni. Te, én, mi elhatározhatjuk, hogy nem fogjuk bántani egymást, vagy nem fogunk bántani valaki mást.

Az emberi egzisztenciának két fontos területe van: az egyik a beszélgetés, a másik az erőszak. Amikor a beszélgetés lehetetlenné válik, akkor kezdődik el az erőszak.

Feldmár András: Félelem, düh, agresszió és szex

Bolti ár: 2900 Ft

 

Joshua Wolf Shenk: Kreatív párosok

 

Hogyan inspirálnak kapcsolataink?

Mi a közös Warren Buffettban, Sigmund Freudban és J. R. R. Tolkienben?

Az emberi kreativitás legnagyobb eredményei együttműködés gyümölcsei. Legyen szó a „South Parkról”, az amerikai polgárjogi mozgalomról vagy éppen Van Gogh Csillagos éjéről, mindig egy páros áll a háttérben. Többek között Lennon és McCartney, Marie és Pierre Curie, Steve Jobs és Steve Wozniak példáján keresztül, tudományos kutatásokra, személyes beszámolókra és történelmi bizonyítékokra támaszkodva nemcsak a kreativitásról és az emberi kapcsolatokról alkotott véleményünket változtatja meg, de közös alkotásra is ösztönöz.

Joshua Wolf Shenk: Kreatív párosok

Bolti ár: 3900 Ft

 

Richard H. Thaler: Rendbontók

A viselkedési közgazdaságtan térnyerése

 

A közgazdaságtan modelljeiben rend van: az elképzelt szereplők racionálisan döntenek és hatékonyan gazdálkodnak. A valóságban azonban rendbontók vagyunk: irracionálisan döntünk és pazarlóan élünk. Thaler vállalva a tudós közösség kritikáját, közgazdászként pszichológiával kezdett foglalkozni, majd megalapította a viselkedési közgazdaságtant, hogy teóriáit empirikusan igazolhassa. Könyvéből kiderül, hogyan kezdték sikerrel alkalmazni kutatási eredményeit a közpolitikában és az üzleti életben. 

Thaler egy kreatív géniusz. Nem csak a viselkedési közgazdaságtan megalapítója, de lenyűgöző sztorizó.” Daniel Kahneman

Richard H. Thaler: Rendbontók

4900 Ft

 

Eredetik

Hogyan mozdítják előrébb a világot a nonkonformisták?

A gyors cselekvés vagy a halogatás a siker titka? Miért nem érdemes egy jó ötlet kedvéért mindent egy lapra feltenni? Tényleg jobb szövetséges az ellenségünk, mint egy barátunk?

A közfelfogás szerint vannak ösztönösen kreatívak, míg mások kevesebb eredeti gondolattal rendelkeznek. Pedig a kreativitás – egy újszerű és hasznos koncepció létrehozása – csak az első lépés az eredetiséghez: meg kell tanulnunk leküzdeni a félelmeinket, bátran megosztani az ötleteinket és meggyőzni másokat. 

A szervezeti pszichológus, kutató és tanár útmutatója arra, miként valósítsuk meg a vízióinkat.

Eredetik

Ár: 3900 Ft

 

Dick Lehr - Gerard O'Neill: Fekete mise

Whitey Bulger, az FBI és az ördögi alku

 

Bulger a bostoni ír maffia könyörtelen vezetője, az FBI-besúgója (majd második legkeresettebb bűnözője) és egy befolyásos politikus öccse volt. 16 éven át elkerülte a letartóztatást, de 2013 óta életfogytiglani büntetését tölti zsarolás, pénzmosás, uzsora és 11 rendbeli gyilkosság miatt. A valóságon alapuló izgalmas könyvből tavaly film készült Johnny Depp főszereplésével. 

Dick Lehr - Gerard O'Neill: Fekete mise

Ár: 3900 Ft

 

Adam M. Grant    

 

Robert Greene: A kiválóság hatalma

Mindenkiben ott a lehetőség

 

A kiválóság nem a született zsenik kiváltsága – egyszerűen tudatosan törekednünk kell a tökélyig fejleszteni magunkat. Greene számos, történelmi és kortárs kiválóság példáján keresztül  konkrét útmutatót és inspiráló stratégiákat állít elénk. 

Robert Greene: A kiválóság hatalma

4200 Ft

 

Christopher Hamilton: Hogyan küzdjünk meg az élet nehézségeivel?

 

Sosem lehetünk felkészülve a veszteségekre, kudarcra vagy csalódásra. A szerző történelmi, filozófiai és irodalmi példákkal illusztrálja, milyen megpróbáltatásokat rejt a családi élet, a szerelem, a barátság, a betegség és a halál közelsége. Ismerteti a leghatékonyabb megküzdési stratégiákat, és arra biztat, hogy a nehézségeket inkább a megvilágosító felismerések bőséges tárházának tekintsük, melyek gazdagítják életünket.

Christopher Hamilton: Hogyan küzdjünk meg az élet nehézségeivel?

Bolti ár: 2200 Ft

 

Anne Karpf: Hogyan szeressük az életkorunkat?

 

Félünk az öregedéstől, bármit megtennénk, hogy elkerüljük. A könyv azzal szembesít, hogy az öregedéshez való viszonyunkat történelmünk és kultúránk határozza meg. Egyúttal szemléletmódunk megváltoztatására ösztönöz, konkrét eseteken keresztül mutatja be, hogy az öregedés életünk szerves része, és akár gazdagító tapasztalat, fejlődési lehetőség is lehet.  

Anne Karpf: Hogyan szeressük az életkorunkat?

Bolti ár: 2200 Ft

 

Tristan    Gooley: Hogyan találjunk vissza a természethez?

 

A szerző bebizonyítja, hogy a természet ciklusainak, harcainak megértése gazdagabb és boldogabb életet hozhat számunkra. Különböző technikák bemutatásával kísérletet tesz érzékeink felébresztésére. A tudatos figyelem gyakorlásának és a természetben szerzett élményeink megértésének köszönhetően új kapcsolatot teremthetünk a természettel, sőt általában a világgal – ajtón kívül és belül egyaránt.  

Tristan    Gooley: Hogyan találjunk vissza a természethez?

Bolti ár: 2200 Ft

 

Ismeretterjesztő gyerekkönyvek

 

Mi és hol történt a világban?

A történelem, ahogy még sosem láttad

 

Hol rejtőztek el a vérszomjas karib-tengeri kalózok? Hol zajlottak a világháborúk legnagyobb csatái?

Hol születtek a legnagyobb találmányok? Több mint 65 lenyűgöző térkép arról, hogy mi és hol történt a világban az őskortól a II. világháborúig, a kerék felfedezésétől a Holdra szállásig.

Mi és hol történt a világban?

4200 Ft

 

Meglepő, de igaz

Vad és varázslatos világunk

 

Szivárványszínű hegyek, bazaltoszlopokból álló Óriások útja, fákon legelésző kecskék, égből potyogó békák, sivatagban vándorló kövek, vulkanikus villámlások, veszélyes tűztornádók. Higgy a szemednek! A könyvben található furcsa állatok, lenyűgöző helyek, különös jelenségek és fantasztikus természeti képződmények, bármilyen meglepő, de valóban léteznek.

Meglepő, de igaz

4200 Ft

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés