bezár
 

irodalom

2017. 06. 12.
Könyvhét - Csütörtökön kezdődik a veszprémi könyvünnep
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtöktől szombatig tart a veszprémi ünnepi könyvhét, a programsorozatot Závada Péter költő nyitja meg, a rendezvény központi helyszíne a Szent Imre tér lesz - mondta a Művészetek Háza igazgatóhelyettese a városban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Kilián László elmondta, hogy veszprémi könyvhéten országosan ismert és helyi szerzők is bemutatják köteteiket, például a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Veszprém Megyei Tagozatának tagjai, Brassai Zoltán, Kanyár Erika és Tungli M. Klára.
    

A rendezvény nyitónapján a Forum Könyvkiadó kínálatát mutatja be Virág Gábor, a kiadó igazgató-főszerkesztője. Ezt követően, Az év novellái 2017 antológia két veszprémi szerzője, Botár Attila és Ircsik Vilmos mutatkozik be.
    

Ircsik Vilmos Bűnök és bűnhődések című kötetét csütörtökön délután mutatják be, ezt követően pedig Kőrössi P. József, a Noran Libro kiadó vezetője beszél Szilágyi Ákos és Vörös István új könyveiről.
    

A könyvünnep második napján tartják a Nők Lapja közönségtalálkozóját, melyen Vadas Zsuzsanna és Koronczay Lilla írók új köteteit is megismerhetik az érdeklődők. Pénteken délután a veszprémi szerkesztők, Udvarhelyi Erzsébet és Nagy Károly mutatják be a Fejedelemasszonyok és a vallásszabadság Erdélyben című tanulmánykötetet.
    

A könyvhét vendége lesz pénteken Ormos Mária történész, Baranyi Ferenc költő és László Ágnes író is, akikkel pénteken délután találkozhatnak az érdeklődők.
    

Kilián László beszélt arról is, hogy a Libri Kiadó vendégeként ékezik majd Fábián Janka Az angyalos ház és más történetek című könyv szerzője és Praznovszky Mihály irodalomtörténész, aki Írók és kultuszok, valamint a Két évforduló között című köteteit dedikálja, majd Arany 200 - Arany János humora címmel tart előadást.
    

A zárónapon az Írisz kisegyüttes zenél, a Bran együttes és Kovács Gáborján ír és kelta zenéket játszik, valamint Hegedűs Ágnes és Ruha Arnold zenei műsorát hallgathatják meg az érdeklődők.
    

A veszprémi könyvhét központi helyszíne a Szent Imre tér lesz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés