bezár
 

zene

2011. 05. 01.
Mike Mangini a Dream Theater új dobosa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szappanoperába illő netes adok-kapok, és egy reality show-ra emlékeztető dobosválogatás után jelentette be a leghíresebb progresszív metál zenekar új ütősét.
Mike Portnoy, a Dream Theater alapítótagja és dobosa nemrégiben tette nyilvánossá távozási szándékát 25 év közös zenélés után, mivel nem tudott egyezségre jutni a többi taggal abban, hogy tartsanak pihenőt a kétévente való lemezkiadásra és turnékra, valamint rengeteg projektezésre berendezkedett óriászenekarral.

A távozást követően a DT managementje vette kezébe a médiaügyeket, és a 3 napos meghallgatás sorozatot – amelyen 7 világsztárnak számító ütőst „vizsgáztattak”, nevezetesen Virgil Donatit (Planet X, Seven The Hardway), Marco Minnemannt, Derek Roddy-t (Hate Eternal, Malevolant Creation, Nile), Peter Wildoert (James LaBrie, Darkane), Mike Manginit, Thomas Langot és Aquiles Priestert (Angra, Hangar) – 20 perces, interjúkkal és a közös játék részleteivel megtűzdelt, mini webepizódokká alakították. Az egyébként izgalmas részek – többek közt a Dream Theater híresen „néma” basszusgitárosa, John Myung is megszólal alattuk – végpontja a tegnap közzétett felvétel lett, amiből kiderül, hogy a DT tagjai hosszas megfontolások után Mike Manginit választottak Portnoy utódjának. A videó itt tekinthető meg, a korábbi részekkel egyetemben.
 
Manginit, a Berklee College of Music tanárát és világszerte keresett session zenészt korábban olyan lemezeken hallhatta a nagyérdemű, mint a thrash metal éllovasának számító Annihilator Set The World On Fire és All For You c. korongjai, a dallamos rockban utazó Extreme Waiting For The Punchline-ja, de Steve Vai gitárzsenit is évekig kísérte élőben. Mangini 2002 és 2005 között öt világrekordot is felállított dobolásban.
 
Az újra teljes felállású, és következő nagylemezén dolgozó Dream Theater „letesztelésére” nem is kell sokat várni, ugyanis augusztus 4-én, a székesfehérvári Fezen Fesztiválon lehet elcsípni a zenekart. Mike Portnoy-t ha személyesen nem is láthatjuk, de dobtémáit élőben legközelebb június 11-én hallgathatjuk meg a Diesel Klubban. Ugyanis a sokak által a kortárs progresszív rock legtehetségesebb dalszerzőjeként és zenészeként számon tartott Neal Morse – a Spock’s Beard ex-főnöke – érkezik ’Testimony 2 Tour’ nevű koncertkörútjával Magyarországra, Morse szólólemezein pedig rendre Portnoy ütötte a bőröket.
 
<object width="400" height="330"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-J6PPkKBXoU?fs=1&hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-J6PPkKBXoU?fs=1&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" width="400" height="330" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
Dream Theater – The Spirit Carries On
nyomtat

Szerzők

-- Soós Tamás --


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés