bezár
 

art&design

2011. 07. 29.
Marosi Viktor Los Angeles-i fotói Pesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fotográfusként mutatkozik be a pályafutását színészként kezdő Marosi Viktor: L.A. Analóg címmel mutat be Los Angelesben készített képeiből 16-ot az Ötkert nevű kiállítóhelyen Budapesten, a Zrínyi utca 4. alatt.
Marosi Viktor elmondta az MTI-nek, hogy a rövidítés az egyesült államokbeli Los Angelest jelenti, az analóg pedig a módszert, ahogy fotózott; az ottani mindennapi élet mögé akart nézni, azt vizsgálta képein, hogyan működik az a világ.

A fotózást a színészetnek köszönheti, a Stúdió K-ban és az Új Színházban játszott, ott formálódott kíváncsi, mindenre nyitott emberré.

2007-ben elment Londonba, ott kezdett fotózni egy kölcsönkamerával. Utána a kaliforniai Los Angeles következett, nyolc hónapot töltött az ottani színházi intézetben, filmkészítést, forgatókönyv írást tanult, és az utcákon, az óceánparton fényképezett. 2009-ben hazajött, majd elment Párizsba és egy amerikai cégnél portréfotózott, hogy a kenyerét megkeresse.

Ahogy mesélte, Budapesten és Párizsban él, most éppen könyvet fordít. Lee Strasberg Method című szakmai kötetén dolgozik, mert pályázaton nyert támogatást a fordításhoz a Magyar Könyv Alapítványtól.

Strasberg (1901-1982) színész, színházi ember, aki reformot hajtott végre a színészképzésben Amerikában. New Yorkban és Hollywoodban színészstúdiókat alapított. Nála tanult többek között Elia Kazan filmrendező, Marilyn Monroe, James Dean és Al Pacino filmsztárok.

Ő alapította azt az intézetet is Los Angelesben, ahol Marosi Viktor tanult.
Fotókiállítását, amely augusztus 15-ig tart nyitva, Szabó Győző színész, egykori Új Színház-beli kollégája nyitja meg, zenélni fog a fiatalokból álló Kesh együttes és Dj Vittorio Waxman, aki régimódi lemezlovas, analóg módon, bakelitlemezről állítja össze a zenét.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés